Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα ΕΕ προς Μ. Βρετανία: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης

Μήνυμα ΕΕ προς Μ. Βρετανία: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης
Εμβόλιο εναντίον της ψήφου στους ευρωσκεπτικιστές χαρακτήρισε την αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit ο Donald Tusk
Σαφές μήνυμα στο Λονδίνο ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης για το Brexit, στην οποία είχαν καταλήξει τον περασμένο Νοέμβριο οι Ευρωπαίοι ηγέτες και η πρωθυπουργός Theresa  May, έστειλε η ΕΕ.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk υποστήριξε ότι η απόλυτη παράλυση όσον αφορά το Brexit χρησίμευσε σαν «εμβόλιο» εναντίον της ψήφου στους ευρωσκεπτικιστές στις ευρωεκλογές
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ένας από τους λόγους που οι ψηφοφόροι στην ήπειρο ανέδειξαν φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία ήταν το Brexit.
Καθώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τι σημαίνει το Brexit στην πράξη, συνάγουν συμπεράσματα.
Το Brexit ήταν εμβόλιο κατά της προπαγάνδας εναντίον της ΕΕ και των ψευδών ειδήσεων» υποστήριξε ο Tusk μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το άτυπο δείπνο των ηγετών στις Βρυξέλλες.
Πάντως η κατάληξη του ζητήματος του Brexit αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον αφενός γιατί στην Ευρώπη τα φιλοευρωπαϊκό κόμματα εξακολουθούν να έχουν ευρεία πλειοψηφία στην Ευρωβουλή καθώς οι ευρωσκεπτικιστές κατέγραψαν άνοδο στη δυναμική τους αλλά πολύ μικρότερη από ότι προβλεπόταν αφετέρου διότι η παραίτηση της Theresa May εκτιμάται ότι θα φέρει στην πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας πρόσωπο που θα επιδιώξει πολύ πιο σκληρό «διαζύγιο» με την ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης