Επικαιρότητα

Εκλογές στις 7 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Τζανακόπουλος - Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία

Εκλογές στις 7 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Τζανακόπουλος - Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία
Τζανακόπουλος: Εκλογές στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των εξετάσεων
Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλο.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Alpha", «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων».
O πρωθυπουργός θα μεταβεί την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει επίσημα τη διενέργεια εθνικών εκλογών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάση του άρθρου 41/ παράγραφος 3 του Συντάγματος, η διάλυση της Βουλής πρέπει να περιλαμβάνει και την προκήρυξη των εκλογών εντός των επόμενων 30 ημερών.
Συνεπώς, ήταν δύσκολο να διενεργηθούν εκλογές στις 30 Ιουνίου
Σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, ο χρόνος του προεκλογικού αγώνα είναι ο κύριος λόγος που η κυβέρνηση επέλεξε την συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ακόμα και αυτή η μια εβδομάδα παραπάνω είναι πολύτιμος προεκλογικός χρόνος για την κυβέρνηση.
Το δεύτερο επιχείρημα σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας είναι ότι στην κυβέρνηση θέλουν να πάρουν μια κάποια χρονική απόσταση από το βράδυ των ευρωεκλογών και τα αρνητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσματα.
Το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι το πως θα καταφέρει να ανακόψει την αυτοδυναμία που θέτει ως βασικό της στόχο η Νέα Δημοκρατία.
Ερωτηθείς για την κριτική που ασκεί η Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ότι ο πραγματικός λόγος για τη μετάθεση των εκλογών στις 7 Ιουλίου είναι για να προλάβει η κυβέρνηση να διορίσει και την ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «για το ζήτημα της Δικαιοσύνης, το οποίο πυροδοτείται από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και της ΝΔ, θα σας πως το εξής: η κυβέρνηση είτε οι εκλογές γίνονταν στις 30 Ιουνίου ή στις 7 Ιουλίου […] διατηρεί όλες τις αρμοδιότητες της.
Η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή».
Δεν υπάρχει ζήτημα υπηρεσιακής κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ο κ. Τζανακόπουλος, εξηγώντας ότι η διάλυση της Βουλής θα γίνει «στη βάση της επίκλησης του γεγονότος ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η δημοσιονομική και οικονομική πορεία της χώρας μέσα από παρατεταμένη προεκλογική περίοδο».
Επομένως, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραίτησης του πρωθυπουργού, κάτι που έχουμε ξεκαθαρίσει ήδη από την Κυριακή.
Μιλάμε για μια κατάσταση εντελώς διαφορετική σε σχέση με το 2015, που γνωρίζετε ότι δεν γινόταν να επικαλεστούμε εθνικό λόγο -που και τότε φυσικά υπήρχε-, διότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από τη διάλυση της προηγούμενης Βουλής.
Αυτός ήταν ο λόγος που το 2015 επιλέχθηκε η δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Ουδέποτε ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός εφόσον έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει συντεταγμένα τη χώρα σε εκλογές έχει επιλέξει τη λύση της παραίτησης».

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης