Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Οι ΗΠΑ ασκούν οικονομική τρομοκρατία εις βάρος μας - Δεν αναπτύσσουμε πυρηνικά όπλα

tags :
ΥΠΕΞ Ιράν: Οι ΗΠΑ ασκούν οικονομική τρομοκρατία εις βάρος μας - Δεν αναπτύσσουμε πυρηνικά όπλα
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν τόνισε ότι η οικονομική τρομοκρατία των ΗΠΑ προκαλεί πλήγμα στο λαό της χώρας
Στο γεγονός ότι το Ιράν δεν επιδιώκει τη δημιουργία και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, κατηγορώντας παράλληλα την Ουάσιγκτον ότι ασκεί «οικονομική τρομοκρατία» σε βάρος της Τεχεράνης.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Javad Zarif δήλωσε ότι η Τεχεράνη «δεν επιδιώκει τη δημιουργία πυρηνικών όπλων», τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, και ιδιαίτερα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας John Bolton επιδιώκουν οικονομική τρομοκρατία κατά της χώρας.
«Ο Ayatollah Ali Khamenei είχε δηλώσει πριν από καιρό ότι δεν αναζητούμε πυρηνικά όπλα, εκδίδοντας διάταγμα που τα απαγορεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Zarif, προσθέτοντας ότι «η οικονομική τρομοκρατία του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας προακλεί πλήγμα στον ιρανικό λαό και δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή».
Παράλληλα, ο Ιρανός αξιωματούχος τόνισε ότι «οι πράξεις, και όχι τα λόγια, θα δείξουν εάν αυτή είναι η πρόθεση του Donald Trump».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τεχεράνη δε βλέπει κάποια πιθανότητα διαπραγμάτευσης με την Ουάσιγκτον, όσο υπάρχουν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ζήτησε από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe να καταβάλει προσπάθειες για την πραγματοποίηση μίας συνόδου κορυφής ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη, καθώς ο ίδιος αναμένει να συναντηθεί με τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei «το συντομότερο δυνατόν».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης