Ενέργεια

Η επιδίωξη της Κίνας για να μειωθεί η τιμή του άνθρακα - Στόχος τα 87 δολ/τόνο

Η επιδίωξη της Κίνας για να μειωθεί η τιμή του άνθρακα - Στόχος τα 87 δολ/τόνο
Η Κίνα σχεδιάζει να μειώσει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για βιομηχανικούς και εμπορικούς χρήστες κατά 10% φέτος
Εντείνει τις προσπάθειές της η Κίνα προκειμένου να μειωθούν τοι τιμές του εγχώριου άνθρακα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ειδικότερα, στόχος είναι να βοηθηθούν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, προτείνοντας στους ανθρακωρύχους να φέρουν το δείκτη αναφοράς κάτω 600 γιουάν (87 δολάρια) τον τόνο.
Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης υπέβαλε την πρόταση στους παραγωγούς άνθρακα, επιδιώκοντας η βοήθεια της κυβέρνησης να μειώσει το κόστος των πρώτων υλών τους για να μειώσει τις τιμές ενέργειας.
Παράλληλα, η Κίνα σχεδιάζει να μειώσει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για βιομηχανικούς και εμπορικούς χρήστες κατά 10% φέτος.
Η Επιτροπή επιθυμεί να φέρει τις μηνιαίες τιμές των συμβάσεων σε μια λεγόμενη "κίτρινη ζώνη" και στοχεύει σε άνθρακα αναφοράς με ενεργειακή αξία 5.500 kcal / kg σε λιγότερο από 600 γιουάν.
Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν πρόκειται για μια ασυνήθιστη κίνηση από πλευράς Κίνας, η οποία ως ο μεγαλύτερος χρήστης και παραγωγός άνθρακα στον κόσμο, επιδιώκει να εξισορροπήσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας με εκείνες των ανθρακωρύχων.
Τέλος, οι τελευταίες κινήσεις σηματοδοτούν ότι οι παραγωγοί ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα υπόκεινται σε πιέσεις από το υψηλό κόστος πρώτων υλών και το σχέδιο της κυβέρνησης να μειώσει τα τέλη ηλεκτρικής ενέργειας. Η θερμική παραγωγή της Κίνας υποχώρησε τον Απρίλιο για πρώτη φορά από τα τέλη του 2017, ενώ η ηλιακή και η αιολική ενέργεια σημείωσαν ρεκόρ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης