Φυσικό Αέριο

Η Αλγερία ανακάλυψε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου - Σε παιρετέρω αξιολογήσεις θα προβεί η Sonatrach

Η Αλγερία ανακάλυψε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου - Σε παιρετέρω αξιολογήσεις θα προβεί η Sonatrach
Το πεδίο έχει την ικανότητα να παράγει περίπου 275 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και σχεδόν 300 λίτρα συμπυκνωμάτων ανά ώρα σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ενέργειας
Η Αλγερία έχει πραγματοποιήσει σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στη νοτιοδυτική επαρχία Tindouf, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Mohamed Arkab τη Δευτέρα 27/5/2019, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα να ενισχύσει τις εξαγωγές και να διατηρήσει το μερίδιό της στην διεθνή αγορά.
Η Αλγερία είναι σημαντικός προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αλλά η άνοδος της εγχώριας κατανάλωσης και η αδυναμία αύξησης της παραγωγής τα τελευταία χρόνια έχουν απειλήσει τον όγκο των εξαγωγών της.
"Αυτό το πεδίο έχει θετικές ενδείξεις. Έχει την ικανότητα να παράγει περίπου 275 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και σχεδόν 300 λίτρα συμπυκνωμάτων ανά ώρα », δήλωσε ο Arkab στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS καθώς επισκέφθηκε το νέο πεδίο.
"Η ανακάλυψη του φυσικού αερίου, για πρώτη φορά σε αυτή την επαρχία, αντιπροσωπεύει μια σημαντική φάση για την οικονομία."  Αλλά δεν ανέφερε  πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η παραγωγή.
Ο Arkab σημείωσε ότι η κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach θα προβεί σε περαιτέρω αξιολογήσεις της χωρητικότητας του τομέα.
Η Αλγερία, η οποία παράγει περίπου 135 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, άρχισε να ανανεώνει τις συμβάσεις προμήθειας με ευρωπαίους πελάτες, καθώς οι τρέχουσες συμβάσεις λήγουν μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του 2020.
Η οικονομία της Αλγερίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αέριο και το αργό πετρέλαιο και η κυβέρνηση έχει εκπονήσει νέο νόμο για την ενέργεια που προσφέρει κίνητρα στους επενδυτές σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επιχειρήσεων.
Πολλοί ξένοι επενδυτές παρέμειναν μακριά τα τελευταία χρόνια, επικαλούμενοι μη ελκυστικούς όρους της σύμβασης και γραφειοκρατία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης