Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

VW: Σε αναθεώρηση του πλάνου της για την αγορά μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 50 δισ. ευρώ

VW: Σε αναθεώρηση του πλάνου της για την αγορά μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 50 δισ. ευρώ

H παραγωγή μπαταριών είναι πιο περίπλοκη σε σύγκριση με την τεχνολογία που απαιτείται για καταναλωτικές ηλεκτρικές συσκευές, όπως τα smartphones

Σε κίνδυνο βρίσκεται το σχέδιο συμφωνίας της Volkswagen AG με την Samsung SDI Co. Ltd για την αγορά μπαταριών αξίας 50 δις. ευρώ, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
Η Samsung αρχικά συμφώνησε να παραδώσει μπαταρίες για λίγο περισσότερο από 20 GWh ώρες, αρκετές για να τροφοδοτήσουν 200.000 αυτοκίνητα με πακέτα 100 κιλοβατώρες, πριν εμφανιστούν διαφορετικές απόψεις για τον όγκο παραγωγής και το χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια λεπτομερών διαπραγματεύσεων.
«Η Samsung συνεχίζει να είναι προμηθευτής μας για τις μπαταρίες της Ευρώπης», ανέφερε η VW σε ηλεκτρονική της δήλωση. Η Samsung αρνήθηκε να σχολιάσει.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση σε τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί τον νέο χώρο μάχης για τις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ωστόσο, η παραγωγή μπαταριών είναι πιο περίπλοκη σε σύγκριση με την τεχνολογία που απαιτείται για καταναλωτικές ηλεκτρικές συσκευές, όπως τα smartphones.

Μάλιστα, η VW δαπανά 30 δις ευρώ για τη μεγαλύτερη ώθηση του κλάδου σε ηλεκτρικά οχήματα με μια νέα γκάμα αυτοκινήτων με μπαταρία, έχοντας ως στόχο να ανταγωνιστεί την Tesla.
Η ηλεκτρική εγκατάσταση της VW τα επόμενα δέκα χρόνια μεταφράζεται σε ζήτηση μπαταριών άνω των 300 GW ωρών μόνο στην Ευρώπη και την Ασία, ξεπερνώντας τις τρέχουσες δυνατότητες της αγοράς.
Οι τεράστιες επενδύσεις που απαιτούνται για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας των μπαταριών έχουν προκαλέσει έντονες αντιξοότητες, όπως επισημάνθηκε από μια αγωγή της LG Chem που κατατέθηκε στις ΗΠΑ εναντίον της SK Innovation σχετικά με φερόμενη απόκρυψη μυστικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης