Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα
Μειώθηκαν κατά πέντε οι πλατφόρμες πετρελαίου  την εβδομάδα έως τις 24 Μαΐου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 797
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα καθώς οι ασθενέστερες τιμές του πετρελαίου ενθαρρύνουν τα σχέδια για τη μείωση των δαπανών.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά πέντε οι πλατφόρμες πετρελαίου  την εβδομάδα έως τις 24 Μαΐου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 797, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία  της Baker Hughes
Αυτό συγκρίνεται με 859 εγκαταστάσεις που λειτουργούν κατά την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.
Η μέτρηση του εξοπλισμού, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς επικεντρώνονται περισσότερο στην αύξηση των κερδών αντί στην αύξηση της παραγωγής.
Η Pioneer Natural Resources Co, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στη λεκάνη Permian του Δυτικού Τέξας και του Νέου Μεξικού, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε μειώσει περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της για να εξοικονομήσει κόστος και να αυξήσει την αξία των μετόχων.
Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονταν την Παρασκευή 24/5/2019  γύρω στα 58 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας  τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του έτους λόγω των αυξανόμενων αποθεμάτων και της ανησυχίας για οικονομική επιβράδυνση.
Τα  συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν περίπου 58 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και 56 δολάρια για το 2020.
Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co της Η.Π.Α. δήλωσε ότι οι προβλέψεις των εταιρειών ερευνών και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί δείχνουν μείωση κατά 5% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019 έναντι 2018.
Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου το 11% λιγότερα κεφάλαια το 2019, ενώ οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.
Συνολικά, η Cowen ανέφερε ότι όλες οι εταιρείες E & P που παρακολουθεί ότι έχουν αναφέρει θα δαπανήσουν περίπου 81,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 86,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.
Σε ετήσια βάση, ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.027. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Οι ειδικοί της Simmons & Co, ειδικοί της ενέργειας στην αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Piper Jaffray, ωστόσο, προβλέπουν ότι ο μέσος συνδυασμός μετρητών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα κυμανθεί από ένα τετραετές υψηλό 1.032 το 2018 σε 1.019 το 2019 και θα αυξηθεί στα 1.097 το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης