Πετρέλαιο

Η Shell «βλέπει» σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου στην Αλβανία

Η Shell «βλέπει» σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου στην Αλβανία
Οι αρχικές δοκιμές έδειξαν «δυναμικό ροής αρκετών χιλιάδων βαρελιών πετρελαίου ημερησίως» από το πηγάδι Shpirag 4 στην κεντρική Αλβανία
Η Shell Upstream Albania Β.Β. ανακοίνωσε την Παρασκευή 24/5/2019  ότι οι αρχικές δοκιμές έδειξαν «δυναμικό ροής αρκετών χιλιάδων βαρελιών πετρελαίου ημερησίως» από το πηγάδι Shpirag 4 στην κεντρική Αλβανία και χρειάζεται περισσότερη δουλειά για τον προσδιορισμό του εμπορικού της όγκου.
"Είμαστε ικανοποιημένοι που αυτές οι αρχικές δοκιμές επιβεβαίωσαν τις δυνατότητες αυτής της ανακάλυψης και προσβλέπουμε στην ανάπτυξη της επιχείρησής μας στην Αλβανία", δήλωσε ο Marc Gerrits, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος εξερεύνησης της Shell σύμφωνα με το Reuters.
Το Shpirag 4 δυτικά του Berat είχε επιβεβαιώσει το δυναμικό ροής μιας σημαντικής ανακάλυψης ελαφρού πετρελαίου, πρόσθεσε.
Απαιτούνται περισσότερες εκτιμήσεις για την αξιολόγηση των εμπορικών όγκων στο Shpirag, σε ένα ισοδύναμο γεωλογικό περιβάλλον με τα μεγάλα πεδία Val D'Agri και Tempa Rossa στην Ιταλία, ανέφερε η Shell Albania.
Η εταιρεία προγραμματίζει να προχωρήσει με εκτεταμένες δοκιμές παραγωγής στο πηγάδι Shpirag 4 και περισσότερες διαανοίξεις για να αξιολογήσει το πηγάδι Shpirag 3, ενώ διερευνά και άλλες περιοχές προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνατότητές τους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης