Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Δούρου VS Σγουρό, Κασιδιάρης για β’ γύρο στην Αθήνα και ποσοστό ΚΙΝΑΛ οι βασικές παράμετροι των εκλογών

Δούρου VS Σγουρό, Κασιδιάρης για β’ γύρο στην Αθήνα και ποσοστό ΚΙΝΑΛ οι βασικές παράμετροι των εκλογών
Ρατσιστικές κορώνες δεν μπορούν να ευσταθήσουν πλέον στη σημερινή Αθήνα
Τρία είναι τα καθοριστικά μέτωπα των εκλογικών αναμετρήσεων της Κυριακής 26ης Μαΐου.
Το πρώτο είναι η μεγάλη Περιφέρεια της Αθήνας, όπου αν η Ρένα Δούρου μείνει εκτός β γύρου θα είναι μια πολιτική ήττα πρώτου μεγέθους για το κυβερνητικό κόμμα.
Αυτό όμως δεν μπορεί να αποκλεισθεί, όχι γιατί δεν έχει γίνει μια συγκροτημένη προσπάθεια ανάκαμψης από την πλευρά της Δούρου αλλά κυρίως γιατί ο Γιάννης Σγουρός έχει αιφνιδιάσει με την τεχνογνωσία του και την δομημένη προεκλογική του εκστρατεία.
Το δεύτερο μέτωπο αφορά το προβάδισμα Ηλία Κασιδιάρη για την β θέση στον πρώτο γύρο της Αθήνας, καθώς τα προγνωστικά τον φέρνουν μπροστά από Ηλιόπουλο και Γερουλάνο και η προεκλογική του καμπάνια ανταποκρίνεται στην χαοτική εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας λόγω του άναρχου εποικισμού από πληθυσμούς που προέρχονται από μεταναστευτικά ρεύματα.
Ρατσιστικές κορώνες δεν μπορούν να ευσταθήσουν πλέον στη σημερινή Αθήνα.
Όμως ο καλύτερος προγραμματισμός και η προφύλαξη βασικών περιοχών από μια αλλοίωση που παρουσιάζουν, είναι τα στοιχεία που στρέφουν ψηφοφόρους προς τον Κασιδιάρη.
Εξάλλου η εθνικιστική τάση που εκφράζεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι οικεία για τον συγκεκριμένο υποψήφιο.
Το τρίτο μέτωπο αφορά το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές και την τύχη του στις αυτοδιοικητικές.
Αν το ΚΙΝΑΛ κατορθώσει να κρατήσει στις ευρωεκλογές ένα ποσοστό του 7% και πολύ περισσότερο εάν το ξεπεράσει, το συμπέρασμα που θα κυριαρχήσει είναι ότι το ΚΙΝΑΛ άντεξε, η Φώφη άντεξε και θα έχει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.
Αν το ΚΙΝΑΛ πέσει κάτω από 6% θα είναι προοίμιο μιας έντονης πόλωσης στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν και σε μεγαλύτερο βαθμό θα ευνοήσει το ΣΥΡΙΖΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης