Διεθνή

Putin: Πρόσκληση στο Κρεμλίνο για τους επενδυτές της Rosneft

tags :
Putin: Πρόσκληση στο Κρεμλίνο για τους επενδυτές της Rosneft
Συνάντηση Putin με Glasenberg, Al Thani και Carlo Messina - Rosneft και Glencore μελετούν  συμφωνίες προμήθειας για την Κίνα και την Ινδία
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin συναντήθηκε με τους επικεφαλής των παγκόσμιων αγαθών και χρηματοπιστωτικών κολοσσών την Τετάρτη 25/1/2017 και εξέφρασε την υποστήριξή του για τις επενδύσεις και τη συνεργασία τους με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το Bloomberg o Putin  δέχθηκε στο Κρεμλίνο τον δισεκατομμυριούχο Ivan Glasenberg, διευθύνων σύμβουλος της Glencore Plc, τον επικεφαλή του  κρατικού επενδυτικού  ταμείου του Κατάρ Σεΐχη Abdullah Bin Mohammed Bin Saud Al Thani και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intesa Sanpaolo SpA Διευθύνων Σύμβουλος Carlo Messina. Ο Ρώσος πρόεδρος τους ευχαρίστησε για το ρόλο τους στην ιδιωτικοποίηση της Rosneft PJSC, των οποίων οι CEO Igor Sechin συμμετείχαν επίσης.
«Θέλω να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι η επιχείρησή σας στη Ρωσία θα αναπτυχθεί  και θα αναπτυχθεί με επιτυχία", δήλωσε ο Putin.
Η συνάντηση ακολουθεί τη συμφωνία της Glencore 11 δις. δολ. με το επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ για την αγορά του 19,5% των μετοχών της Rosneft, της  μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας δάνεια από την Intesa.
Η συμφωνία του Δεκέμβρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ενέργειας του περασμένου έτους, παρά τις προσπάθειες των  ΗΠΑ και της Ευρώπης να απομονώσουν τη Ρωσία οικονομικά μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.
 Η επένδυση βοήθησε να περιορισθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ρωσίας  το οποίο είχε αυξηθεί  κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της τιμής του αργού του.
"Η συμφωνία είναι πολύ σημαντική για εμάς», δήλωσε ο Glasenberg. Υπάρχουν "πολλές ευκαιρίες να εργασθούμε από κοινού." «Η παγκόσμια trader εμπορευμάτων και η Rosneft μελετούν τώρα τις προμήθειες πετρελαίου προς την Ινδία και άλλες ασιατικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας» .
Η συμφωνία  του Δεκέμβριου για την πώληση του 19,5% της  Rosneft  επανέφερε τη Ρωσία στον επενδυτικό χάρη . Μια αποτυχία  θα είχε θεωρηθεί ως «εξαφάνιση της Ρωσίας" στην αναζήτηση για επενδύσεις, σύμφωνα με τον Ivan Mazalov της Capital Management Ltd, που διαχειρίζεται κεφάλαια 3,5 δισεκατομμύρια δολαρίων.
«Ήταν σημαντικό για τη Ρωσία να κερδίσει μια μάχη PR. Η χώρα είναι ανοιχτή για να κάνουν επιχειρήσεις και οι επενδυτές θεωρούν τη Ρωσία ως ένα καλό προορισμό για τα κεφάλαιά τους», δήλωσε ο Mazalov .

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης