Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στην ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας το γερμανικό fund Deutsche Werte – Απέκτησε συμμετοχή στην εταιρία Maximus Τerra

Στην ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας το γερμανικό fund Deutsche Werte – Απέκτησε συμμετοχή στην εταιρία Maximus Τerra

Στοχεύει στην ανάπτυξη χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 200 MW

Στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής Maximus Τerra, η οποία αναπτύσσει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εισήλθε η γερμανική επενδυτική εταιρεία Deutsche Werte, ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 200 MW.
Στην ανακοίνωσή της, η γερμανική εταιρεία δεν αποκαλύπτει το μερίδιο που απέκτησε στην Maximus Τerra, ούτε επίσης και το ποσό της εν λόγω εξαγοράς. Ωστόσο, αναφέρει ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα σχέδια της ελληνικής εταιρείας όσον αφορά στην αδειοδότηση μονάδων ηλιακής ενέργειας ισχύος 200 MW.
Προς αυτή την κατεύθυνση, θα προσφέρει τόσο χρηματοδοτική στήριξη όσο και βοήθεια σε επίπεδο σχεδιασμού και εκτέλεσης των project που προτίθεται να υλοποιήσει η εταιρία. 
Σύμφωνα με την Deutsche Werte, οι σχετικές άδειες μπορούν είτε να πωληθούν σε παραγωγούς ενέργειας για «σημαντικό» βραχυπρόθεσμο κέρδος είτε να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έργων που θα ανήκουν στην εταιρεία.
Όπως υπολογίζει η ίδια, η τρέχουσα αξία μίας άδειας κινείται στα 100.000 ευρώ ανά MW, ενώ ένα φωτοβολταϊκό χαρτοφυλάκιο 200 MW θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ύψους 340 εκατ. ευρώ σε βάθος εικοσαετίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης