Ενέργεια

Την γαλλική έγκριση αναμένει η EPH για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Uniper

tags :
Την γαλλική έγκριση αναμένει η EPH για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Uniper
Έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές αρχές
Ο τσεχικός ενεργειακός όμιλος EPH που απέκτησε  τα περιουσιακά στοιχεία της Uniper στη Γαλλία εξακολουθεί να αναμένει την εκκαθάριση της γαλλικής κυβέρνησης αφού έλαβε το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές αρχές την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο διευθυντής της Uniper.
"Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δώσει την έγκρισή της σε ό, τι θεωρείται ως ξένη επένδυση σε στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία", δήλωσε ο Mareva Edel, εμπορικός διευθυντής της Uniper, σε ένα ενεργειακό φόρουμ στο Παρίσι.
Η τελική συμφωνία μεταξύ της EPH και της Uniper δεν θα είναι πλήρης μέχρι την  γαλλική απόφαση, η οποία θα μπορούσε να είναι θέμα εβδομάδων, πρόσθεσε ο Edel.
Η EPH, η πλειοψηφία που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο  Τσέχο επενδυτή Daniel Kretinsky, εισήλθε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις τον Δεκέμβριο για να αποκτήσει όλα τα γαλλικά περιουσιακά στοιχεία της γερμανικής Uniper.
Τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν δύο σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με αέριο με συνολική ισχύ 828 μεγαβάτ (MW), δύο μονάδες παραγωγής ενέργειας άνθρακα με εγκατεστημένη ισχύ 1.200 MW, σταθμό παραγωγής ενέργειας βιομάζας ισχύος 150 MW και 100 MW αιολικών και ηλιακών πόρων.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης