Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η γαλλική τράπεζα SocGen μειώνει περαιτέρω τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη βιομηχανία άνθρακα

tags :
Η γαλλική τράπεζα SocGen μειώνει περαιτέρω τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη βιομηχανία άνθρακα

Η SocGen ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και προϊόντα σε εταιρείες-πελάτες των οποίων η τρέχουσα δραστηριότητα στον θερμικό άνθρακα αντιπροσωπεύει το 50% ή περισσότερο της επιχείρησής τους

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale ανακοίνωσε ότι μειώνει περαιτέρω την εξυπηρέτηση της βιομηχανίας άνθρακα, καθώς οι χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και τράπεζες σε όλο τον κόσμο αποσύρονται σταδιακά από τις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η SocGen ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και προϊόντα σε εταιρείες-πελάτες των οποίων η τρέχουσα δραστηριότητα στον θερμικό άνθρακα αντιπροσωπεύει το 50% ή περισσότερο της επιχείρησής τους.
Επίσης, θα σταματήσει να προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα σε εταιρείες-πελάτες, των οποίων η σημερινή δραστηριότητα στον θερμικό άνθρακα αντιπροσωπεύει μεταξύ 30% και 50% της επιχείρησής τους και δεν έχουν στρατηγική να μειώσουν το μερίδιο σε 30% μέχρι το 2025.
Τον Μάρτιο, το τμήμα ασφάλισης Cardif της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας BNP Paribas έθεσε επίσης νέους στόχους για τη μείωση της έκθεσής του στον άνθρακα.
Στα τέλη του 2018, η AXA, ο μεγαλύτερος ασφαλιστής της Γαλλίας, δήλωσε ότι το τμήμα XL θα σταματούσε να ασφαλίζει έργα που σχετίζονται με την κατασκευή σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα και την εξόρυξη άμμων πίσσας και αγωγών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης