Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Την αποστολή 5.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή εξετάζει το Πεντάγωνο

tags :
ΗΠΑ: Την αποστολή 5.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή εξετάζει το Πεντάγωνο
Λόγω της αυξανόμενης έντασης με το Ιράν
Παρά τις δεσμεύσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από τα διάφορα «καυτά μέτωπα» ανά τον πλανήτη, το Πεντάγωνο εξετάζει αίτημα των ενόπλων δυνάμεων να αναπτυχθεί δύναμη επιπλέον 5.000 ανδρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής εν μέσω της αυξανόμενης έντασης με το Ιράν.
Αυτό μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της κυβέρνησης Trump.
Το τελευταίο διάστημα ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν την επιθετική ρητορική της, με την Τεχεράνη μάλιστα να υποστηρίζει πως τα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή αποτελούν στόχο και όχι απειλή.
Η ένταση αυτή ενισχύθηκε κατόπιν της απόφασης του Trump να σφίξει κι άλλο τον κλοιό των κυρώσεων με σκοπό οι ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου να εκμηδενιστούν αλλά και να ενισχύσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή του Κόλπου, εξαιτίας των ιρανικών «απειλών» για τις οποίες μιλούν στελέχη της κυβέρνησής του.
Οι αξιωματούχοι, που εκφράστηκαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, διευκρίνισαν ότι το αίτημα υποβλήθηκε από το μικτό διοικητήριο που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής — τη USCENTCOM — ωστόσο τόνισαν πως δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα εγκριθεί ή όχι.
Ο ένας τόνισε πως η πιθανή ανάπτυξη θα είναι αμυντικής φύσης.
Μάλιστα δεν είναι ξεκάθαρο εάν εν τέλει το αίτημα αυτό θα φτάσει στον Λευκό Οίκο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης