Επιχειρήσεις

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη των εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΠΑ – Μετά τη ΔΕΔΑ, έγκριση δίνει και η ΕΔΑ Αττικής

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη των εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΠΑ – Μετά τη ΔΕΔΑ, έγκριση δίνει και η ΕΔΑ Αττικής

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν οι διοικήσεις των ΕΠΑ Αττικής και ΔΕΠΑ

Μετά τη ΔΕΔΑ , το Δ.Σ. της οποίας αποφάσισε ομόφωνα χθες (22/5) να προχωρήσει στην πρόσληψη των «εργολαβικών» εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, τη σκυτάλη θα πάρει η ΕΔΑ Αττικής για τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων που απασχολούνταν έως τώρα μέσω εργολάβων.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη Τετάρτη (29/05) έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. της εταιρείας, ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση που θα ανοίγει τον δρόμο για τη σύναψη συμβάσεων αορίστου χρόνου με τους εργαζομένους.
Όπως έγραψε χθες το World Energy News, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έχει απευθύνει τελεσίγραφο στις διοικήσεις της ΔΕΠΑ και των θυγατρικών της να προχωρήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών το split της ΔΕΠΑ και να εγκριθεί στις 31 Μαΐου από τη συνέλευση των μετόχων.
Την ίδια στιγμή, πάντως, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρη η στάση που θα τηρήσουν οι διοικήσεις της ΕΠΑ Αττικής αλλά και της ΔΕΠΑ, οι οποίες έχουν ζητήσει την κάλυψη των μετόχων για να προχωρήσουν.
Μάλιστα, η ΔΕΠΑ παίζει κομβικό ρόλο στην απορρόφηση των «εργολαβικών», καθώς θα πρέπει να κατανείμει στις τρεις θυγατρικές της τους περίπου 140 υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτήν μέσω εργολάβων, ώστε οι τρεις εταιρείες να προχωρήσουν στην πρόσληψή τους και έτσι αυτοί να μονιμοποιηθούν στη ΔΕΠΑ Εμπορίας και τη ΔΕΠΑ Υποδομών που θα συσταθούν στη συνέχεια.
Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτισθεί, από τα 140 άτομα οι 100 θα «περάσουν» στην ΕΠΑ Αττικής, ενώ οι υπόλοιποι 40 θα επιμερισθούν στη ΔΕΔΑ και τη ΕΔΑ Αττικής.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ΥΠΕΝ δηλώνει ανυποχώρητο στην υλοποίηση του σχεδίου μονιμοποίησης του συνόλου των «εργολαβικών» εργαζομένων, όπως και στην τήρηση της διορίας της 31ης Μαΐου για την ολοκλήρωση του εταιρικού  μετασχηματισμού του Ομίλου της ΔΕΠΑ.
Κάτι που σημαίνει πως από την αρχή του επόμενου μήνα, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την πώληση του 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης