Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Κομισιόν: Η Ελλάδα είναι η πιο ωφελημένη χώρα από το πακέτο Juncker – Επενδύσεις 2,7 δισ.

Κομισιόν: Η Ελλάδα είναι η πιο ωφελημένη χώρα από το πακέτο Juncker – Επενδύσεις 2,7 δισ.
Η ΕΙΒ έχει παράσχει χρηματοδότηση για έργα ύψους 2,7 δισεκ. ευρώ στη χώρα μας στο πλαίσιο του πακέτου, κινητοποιώντας επενδύσεις ύψους 11,5 δισεκ. δολαρίων για την Ελλάδα
Η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των πιο ωφελημένων χωρών από το «πακέτο Juncker», με βάση το μέγεθος του ΑΕΠ, αναφέρει σε έκθεσή της η Κομισιόν.
Όπως σημειώνει, η ΕΙΒ (European Investment Bank) έχει παράσχει χρηματοδότηση για έργα ύψους 2,7 δισεκ. ευρώ στη χώρα μας στο πλαίσιο του πακέτου, κινητοποιώντας επενδύσεις ύψους 11,5 δισεκ. δολαρίων για την Ελλάδα.
«Εκτός από την κινητοποίηση σημαντικών επενδύσεων, το σχέδιο Juncker υποστηρίζει επίσης τους φορείς υλοποίησης έργων και βοηθά στην ανάπτυξη ποιοτικών έργων στην Ευρώπη. (…)
Το σχέδιο Juncker καθιστά, επίσης, το επενδυτικό περιβάλλον της Ευρώπης πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις και εργάζεται για την άρση των φραγμών στις επενδύσεις, σε όλα τα επίπεδα», σχολιάζει η Επιτροπή, ενώ στη συνέχεια αναφέρεται στη χρηματοδότηση για την Agrifarm, την Cosmote και τα αιολικά πάρκα της Τέρνα στη Βοιωτία.

Εικόνα
Εικόνα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης