Ενέργεια

Γ. Σταθάκης: Τα ενεργειακά είναι το επίκεντρο της διαμάχης με την Τουρκία

Γ. Σταθάκης: Τα ενεργειακά είναι το επίκεντρο της διαμάχης με την Τουρκία
"Η Τουρκία έχει επιδείξει ισχυρή επιθετικότητα στις κυπριακές γεωτρήσεις, αλλά κατά τη γνώμη μου έχασε. Τώρα κάνει βήμα παραπέρα αμφισβητώντας ζώνες που αδιαμφισβήτητα ανήκουν στην Κύπρο" δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» με τη Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου.
Καλεσμένος ήταν, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ο κ. Σταθάκης υποστήριξε: «Νομίζω είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας, θα πάμε καλά στις ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Το αποτέλεσμα εκτιμώ ότι θα είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, δηλαδή συν - πλην 2%, αυτό είναι προσωπική μου εκτίμηση, η δική μου αίσθηση για τα ποσοστά. Εντυπωσιάζομαι από την αυτοπεποίθηση του κ. Κουμουτσάκου. Δεν θέλω τόσο να μπω στην ιδέα των προβλέψεων είναι η διάχυτη η εντύπωση ότι θα έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που προαναγγέλλουν οι δημοσκοπήσεις εδώ και μήνες. Το καλοκαίρι έχει κάποιους κινδύνους αλλά και οφέλη για την οικονομία, τα οποία εάν ζυγίσει κάποιος είναι πάρα πολλά.».
Σε σχέση με τα κοινωνικά μέτρα υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για κάτι πρόσκαιρο της τελευταίας στιγμής και ότι «κινούμαστε εντός του δημοσιονομικού χώρου για το 2019». Υπενθύμισε ότι αντίστοιχα μέτρα υπήρξαν και το 2017 και το 2018  και πρόσθεσε «τα μέτρα τα έχουμε προαναγγείλει από το Σεπτέμβριο».
Τέλος, αναφορικά με τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτίμησε ότι τα ενεργειακά είναι στο επίκεντρο αυτής της διαμάχης. «Η Τουρκία έχει επιδείξει ισχυρή επιθετικότητα στις κυπριακές γεωτρήσεις, αλλά κατά τη γνώμη μου έχασε. Τώρα κάνει βήμα παραπέρα αμφισβητώντας ζώνες που αδιαμφισβήτητα ανήκουν στην Κύπρο. Έχουμε δυο θετικά: Σε διεθνές επίπεδο, Ευρώπη και ΗΠΑ είναι με τη δική μας πλευρά. Δεύτερον, συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Κουμουτσάκου ότι στην Ελλάδα είμαστε ενωμένοι ως προς το θέμα αυτό, με σωφροσύνη και μετριοπάθεια. Στο τέλος της ημέρας τα πράγματα θα είναι θετικά.».



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης