Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κρεμλίνο: H ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης στην ατζέντα της συνάντησης Poutin και Trump στην Ιαπωνία

Κρεμλίνο: H ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης στην ατζέντα της συνάντησης Poutin και Trump στην Ιαπωνία

Στο τραπέζι το θέμα της επιβολής αμερικανικών κυρώσεων στο έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου D. Peskov  δεν απέκλεισε σήμερα 21/5/2019 το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος Vl. Poutin και ο Αμερικανός ομόλογός του Donald Trump κατά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία να συζητήσουν θέματα ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.
Παράλληλα επεσήμανε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών κατά την διάρκεια της συνόδου δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί τελικά.
«Εάν αυτό συμβεί, εάν μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιηθεί.... είναι προφανές, ότι τα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης είναι καθ' όλα πιθανόν ότι θα συζητηθούν» δήλωσε ο Peskov απαντώντας στο ερώτημα που του τέθηκε αν οι Poutin και Τράμπ θα συζητήσουν το θέμα της επιβολής αμερικανικών κυρώσεων στο έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2.
Ο Peskov  υπογράμμισε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν θα υπάρξει κάτι που θα συζητήσουν μεταξύ τους ο Poutin και ο Trump στην G20 στην Ιαπωνία, επειδή έχει διατυπωθεί δημόσια η πρόθεση, αλλά προς το παρόν δεν έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες για την διοργάνωση μια τέτοιας συνάντησης».
Πρόσφατα ο Poutin  είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για την αποκατάσταση του διαλόγου με τις ΗΠΑ. Είχε εκφράσει μάλιστα την άποψη ότι κατάλληλος χώρος για μια συνάντηση με τον Trump  θα μπορούσε να είναι η σύνοδο κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Οζάκα της Ιαπωνίας.
Οι ΗΠΑ τάσσονται κατηγορηματικά κατά του νέου αγωγού φυσικού αερίου που ξεκινάει από την Ρωσία και καταλήγει στην Ευρώπη .
 Η Ουάσιγκτον επανειλημμένα είχε απειλήσει ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε σχέση με το έργο κατασκευής του αγωγού και στους ευρωπαίους εταίρους που συμμετέχουν σ' αυτό. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να εφοδιάσουν την Ευρώπη με δικό τους υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης