Τελευταία Νέα

Οι ευφυείς λύσεις για τη φωτοβολταϊκή ενέργεια και η ψηφιοποίηση του κλάδου - Μόναχο Smarter E Europe 2019

Οι ευφυείς λύσεις για τη φωτοβολταϊκή ενέργεια και η ψηφιοποίηση του κλάδου - Μόναχο Smarter E Europe 2019
Η αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια μπορεί να καταναλωθεί έξυπνα από τον ιδιοκτήτη σπιτιού
Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στο ιδιαίτερο event «The smarter E Europe 2019» που έλαβε χώρα στο Μόναχο και έκλεισε τις πόρτες του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
Οι ευφυείς λύσεις για τη φωτοβολταϊκή ενέργεια σε συνδυασμό με τη σύζευξη και ψηφιοποίηση του τομέα αποτελούν τη μεγάλη και νέα τάση.
Από την πλευρά του, ο παγκόσμιος διευθυντής ηλιακής ενέργειας στο Fronius υπογράμμισε πως: «Το ενδιαφέρον ήταν απίστευτο. Πρέπει να έχουμε 30 με 40% περισσότερα συμβόλαια σε σύγκριση με το 2018».
Έξυπνες λύσεις για τη μετάβαση στην ενέργεια
Όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές, η Fronius διευρύνει επίσης το φάσμα των λύσεών της, ώστε να χρησιμοποιεί PV όχι μόνο για την παροχή ενέργειας αλλά και για τη θερμότητα.

Μονάδες ψηφιοποίησης και υψηλής αποδοτικότητας
Η Hanwha Q-CELLS παρουσίασε επίσης νέες λύσεις για την ενεργειακή μετάβαση όπως τα καθαρά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
Παράλληλα, η αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια μπορεί να καταναλωθεί έξυπνα από τον ιδιοκτήτη σπιτιού ή - μέσω του λογισμικού διαχείρισης ενέργειας - με έξυπνο, βιώσιμο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο μέσω του συστήματος που βασίζεται σε σύννεφο.

Αύξηση του μεγέθους του οικιακού συστήματος για περισσότερες εφαρμογές φωτοβολταϊκών
Λόγω της τάσης για αύξηση της αυτοκατανάλωσης και για την ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων, αντλιών θερμότητας, θερμαντικών στοιχείων ή άλλων συσκευών, το μέσο μέγεθος οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος αυξάνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης