Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Επαφές ΔΕΔΔΗΕ με μεγάλες εταιρίες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για την εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών ρεύματος

Επαφές ΔΕΔΔΗΕ με μεγάλες εταιρίες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για την εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών ρεύματος

Η γαλλική Schneider Electric είναι μία από τις εταιρίες με τις οποίες ο Διαχειριστής διερευνά τον τρόπο υλοποίησης του έργου

Τρόπους για να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει το μεγάλο έργο της εγκατάστασης έξυπνων μετρητών ρεύματος εξετάζει ο ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας για το λόγο αυτό διερευνητικές επαφές και συζητήσεις με μεγάλες εταιρίες του κλάδου.

Μία από αυτές, όπως τουλάχιστον αποκάλυψαν χθες (20/5) τα στελέχη της κατά τη διάρκεια παρουσίασης των νέων της προϊόντων, είναι και η γαλλικών συμφερόντων εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού Schneider Electric.
Επισημαίνεται πως η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις προβλέπεται από τη νομοθεσία και εκτιμάται πως θα εξασφαλίσει καλύτερη διαχείριση της ζήτησης ρεύματος, εξοικονόμηση ενέργειας, εξάλειψη του φαινομένου των ρευματοκλοπών, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο.
Επιπλέον, η λειτουργία των έξυπνων μετρητών θα δώσει τη δυνατότητα για την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων κατά τη διάρκεια του 24ώρου.
Υπενθυμίζεται πως ο ΔΕΔΔΗΕ είχε προ ετών πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου που θα υλοποιούσε την πιλοτική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, όμως αυτός έχει επί της ουσίας ακυρωθεί μιας και έχει εμπλακεί σε δικαστικές διενέξεις.
Πάντως η ΔΕΗ φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, αναλαμβάνοντας σχετική πρωτοβουλία.

Αξιοποίηση των ΣΔΙΤ

Σύμφωνα με τα στελέχη της Schneider Electric ένα από τα μοντέλα που εξετάζεται είναι η υλοποίηση του έργου με το σύστημα των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου &  Ιδιωτικού Τομέα), κάτι που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί εν μέρει από ιδιωτικά κεφάλαια.
Η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών είναι μία από τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής που θα οδηγήσει σε καλύτερες υπηρεσίες προς τον καταναλωτή, περιορισμό των βλαβών και καλύτερη ανταπόκριση των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ.
Εκτός από τους μετρητές, κρίσιμο στοιχείο του συστήματος αποτελεί και το σύστημα διαχείρισης των πληροφοριών που θα συλλέγονται από τους καταναλωτές, κάτι που επίσης ενδιαφέρει τη Schneider Electric σε ότι αφορά στην προμήθειά του.
Η Schneider Electric πραγματοποίησε χθες την εκδήλωση Innovation Day Athens, όπου παρουσίασε τα νέα προϊόντα software και υπηρεσιών για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κτιρίων κατοικιών, γραφείων, βιομηχανίας και Data Centers.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης