Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Miller (Gazprom): Είναι δυνατές μικρές αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα του αγωγού Nord Stream 2

tags :
Miller (Gazprom): Είναι δυνατές μικρές αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα του αγωγού Nord Stream 2
"Το περιβάλλον δεν είναι τόσο άσχημο, οι εργασίες συνεχίζονται με καλό ρυθμό ... Και τα τέσσερα πέμπτα των κεφαλαιουχικών δαπανών που απαιτούνται για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου χρηματοδοτούνται τώρα"  ανέφερε ο Miller
Μικρές αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι δυνατές, ανέφερε ο κ. Alexey Miller, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, η οποία ηγείται του έργου.
Οι καθυστερήσεις στη λήψη αδειών από τη Δανία θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστέρηση της έναρξης του έργου από τα τέλη του 2019 έως το 2020, ανέφερε στο Interfax η Nord Stream 2 AG, ο φορέας εκμετάλλευσης του έργου.
"Ακόμη και αν συμβούν κάποιες καταστάσεις, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προθεσμίες του έργου, αλλά με πολύ, πολύ ασήμαντο τρόπο", ανέφερε στο Interfax σε τηλεοπτική συνέντευξη.
"Στην πραγματικότητα, το περιβάλλον δεν είναι τόσο άσχημο, οι εργασίες συνεχίζονται, συνεχίζονται με καλό ρυθμό ... Και τα τέσσερα πέμπτα των κεφαλαιουχικών δαπανών που απαιτούνται για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου χρηματοδοτούνται τώρα", ανέφερε ο Miller.
Ο Nord Stream 2 κατασκευάζεται από τη Gazprom, με το 50% της χρηματοδότησης να προέρχεται από τις γερμανικές Uniper και Wintershall της BASF, της αγγλο-ολλανδικής εταιρείας Shell, της αυστριακής OMV της Αυστρίας και της γαλλικής  Engie.
Ο Nord Stream 2 έχει δεχθεί πυρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Βόρειας και της Βαλτικής Θάλασσας, οι οποίες φοβούνται ότι θα αυξήσουν την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης