Φυσικό Αέριο

H Uniper ανοίγει το παιχνίδι της εισροής αμερικανικού LNG στην Ευρώπη

tags :
H Uniper ανοίγει το παιχνίδι της εισροής αμερικανικού LNG στην Ευρώπη

Ξεκίνησε διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την χρήση του τερματικού σταθμού

Η γερμανική Uniper ξεκίνησε τη Δευτέρα 20/5/2019 τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εταιρείες  φυσικού αερίου για τη χρήση του προτεινόμενου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Γερμανία και δήλωσε ότι επιδιώκει επίσης έναν εταίρο που εκμεταλλεύεται το τερματικό σταθμό.
Η Uniper ξεκίνησε μια λεγόμενη ανοικτή περίοδο για τα 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα χωρητικότητας επαναεριοποίησης (7,25 εκατομμύρια τόνους LNG) στο προτεινόμενο πλωτό τερματικό σταθμό Wilhelmshaven, δίνοντας στις εταιρείες προθεσμία μέχρι τις 19 Ιουλίου για τη σύναψη μη δεσμευτικών συμφωνιών.
Αυτό έρχεται μετά την υπογραφή μιας τέτοιας προκαταρκτικής συμφωνίας της Uniper με την Exxon Mobil για "σημαντικό μερίδιο" της ικανότητας επαναεριοποίησης.
"Πρόθεση της ανοικτής σεζόν είναι να ελέγξει τη ζήτηση της αγοράς και να προσφέρει ικανότητα επαναεριοποίησης. Στόχος είναι να υπάρξουν δεσμεύσεις για το σύνολο της παραγωγικής ικανότητας στο τέλος της διαδικασίας ", ανέφερε η Uniper.
Όταν ερωτήθηκε εάν η ίδια η Uniper, η οποία εμπορεύεται LNG και έχει αναλήψεις δεσμεύσεων LNG από τους παραγωγούς των ΗΠΑ, ενδιαφέρεται για την παραγωγική ικανότητα, η εταιρεία δήλωσε: "Ναι, η Uniper ενδιαφέρεται επίσης".
Το έργο Wilhelmshaven είναι ένα από τα τρία προτεινόμενα τερματικά σταθμών LNG που έχουν προχωρήσει από πέρυσι, όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Trump έδωσε ώθηση στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Γερμανία και μετά από επίσκεψη αξιωματούχων της ενέργειας από το Κατάρ, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα LNG στον κόσμο.
Η Uniper συμφώνησε προηγουμένως ότι οι Ιαπωνικές μονάδες Mitsui OSK Lines θα παράσχουν μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) στη θύρα βαθέων υδάτων.
To FSRU είναι ένα σκάφος και ως εκ τούτου ένας φθηνότερος και ταχύτερος τρόπος για την ανάπτυξη ενός έργου εισαγωγής.
Η Uniper ανέφερε ότι θα διευκόλυνε το έργο και δήλωσε τη Δευτέρα ότι μιλούσε με εταιρείες που επιθυμούν να αγοράσουν μερίδιο πλειοψηφίας στον τερματικό σταθμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης