Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία πρέπει να αναπτύξει το υδρογόνο, λέει ο νέος επικεφαλής της Eurelectric

tags :
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία πρέπει να αναπτύξει το υδρογόνο, λέει ο νέος επικεφαλής της Eurelectric

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vattenfall,  Magnus Hall είναι ο νέος πρόεδρος της Eurelectric

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα πρέπει να αναπτύξει το υδρογόνο ως πηγή ενέργειας για να μειώσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα και άλλα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε στο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vattenfall, Magnus Hall, και ο νέος πρόεδρος του εμπορικού φορέα κοινής ωφέλειας Eurelectric.
Ο Hall, ο οποίος διορίστηκε τη Δευτέρα 20/5/2019 ως επικεφαλής της Eurelectric, δήλωσε ότι θα προωθήσει μαθήματα από από σκανδιναβικά έργα ηλεκτρικής ενέργειας σε ηλεκτροπαραγωγικές  βιομηχανίες όπως ο χάλυβας, ο σίδηρος, τα ορυχεία και οι χημικές ουσίες.
Ο απώτερος στόχος για τις μεταλλουργικέςς και άλλες βιομηχανίες θα πρέπει να είναι η εξόρυξη υδρογόνου με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά μια ενδιάμεση λύση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο, συμπλήρωσε.
Η σουηδική   Vattenfall Hall έχει προωθήσει επενδύσεις στο Hybrit, ένα πιλοτικό εργοστάσιο που ανήκει από κοινού στον ανθρακωρύχο LKAB και τον κατασκευαστή μετάλλων SSAB, το οποίο στοχεύει στη χρήση υδρογόνου από ηλεκτρόλυση για να παράγει ορυκτά σιδήρου και χάλυβα μέχρι το 2035.
«Ξεκινάμε τώρα στη Σουηδία και βλέπουμε ότι λειτουργεί», δήλωσε ο Hall.
"Από τη σκοπιά του Vattenfall και από την άποψη της Eurelectric, θα πρέπει να εξετάσουμε πώς μπορούμε να την προωθήσουμε περαιτέρω σε άλλες χώρες", ανέφερε.
Η μεγαλύτερη κλίμακα και το αυξανόμενο κόστος των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα του υδρογόνου με την πάροδο του χρόνου, αλλά οι επιδοτήσεις απαιτούνται βραχυπρόθεσμα, δήλωσε ο Hall.
"Όταν χρειάζεστε νέα τεχνολογία σε βάση επίδειξης ή σε ερευνητική βάση, ίσως χρειαστεί να μοιραστείτε το βάρος μαζί με κάποια ερευνητικά ιδρύματα ή μερικές κρατικές υπηρεσίες αλλά όχι με μακροπρόθεσμα συστήματα επιδότησης", ανέφερε.
Η τηλεθέρμανση είναι ένας άλλος τομέας όπου η ηλεκτροδότηση μπορεί να επεκταθεί, χρησιμοποιώντας αντλίες θερμότητας και θερμότητα από τα κέντρα δεδομένων, δήλωσε ο Hall, προσθέτοντας ότι η Vattenfall σκοπεύει να αναπτύξει τη δική της επιχείρηση στη Βρετανία.
"Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με μεγάλα οικοδομικά έργα και έργα περιοχής για ανάπτυξη", ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης