Πετρέλαιο

Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε το ρωσικό διυλιστήριο Antipinsky

tags :
Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε το ρωσικό διυλιστήριο Antipinsky
Δικαστήριο στο Λονδίνο, πάγωσε 225 εκατομμύρια ευρώ ενεργητικού του διυλιστηρίου - Στα $ 5,4 δισ. δολ. ανέρχονται οι απαιτήσεις
Το ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου Antipinsky ανακοίνωσε τη Δευτέρα 20/5/2019 ότι είχε καταθέσει αίτηση για πτώχευση, εβδομάδες μετά την απόφαση δικαστηρίου του Λονδίνου, το οποίο διέταξε την κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων, ως απάντηση σε αγωγή που διεξήχθη από εμπορικό οίκο.
Το διυλιστήριο, των 9 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, είχε σταματήσει τις δραστηριότητές του σε αρκετές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες λόγω έλλειψης πόρων για την πληρωμή των παραδόσεων αργού πετρελαίου, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας.
Τον περασμένο μήνα, δικαστήριο του Λονδίνου εξέδωσε εντολή για τη δέσμευση 225 εκατομμυρίων ευρώ σε στοιχεία ενεργητικού που ανήκουν στο διυλιστήριο σε απάντηση σε αγωγή που διεξήγαγε η εμπορική εταιρεία VTB Commodities Trading της Ρωσίας.
Η δικαστική απόφαση αφορούσε τον εξοπλισμό και την ιδιοκτησία του διυλιστηρίου στη Ρωσική περιοχή της Tyumen της Σιβηρίας, καθώς και τα πετρελαϊκά προϊόντα που αποθηκεύονταν εκεί και σε ένα από τα δεξαμενόπλοια στο βόρειο λιμάνι του Murmansk,.
Η εντολή απαγόρευσε επίσης στο διυλιστήριο να πωλεί πετρέλαιο (VGO) σε άλλες εταιρείες χωρίς τη συγκατάθεση της VTB Commodities Trading.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστηρίου υπήρχαν 346,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (5,37 δισεκατομμύρια δολάρια) αξιώσεων έναντι του διυλιστηρίου.
Το διυλιστήριο, το οποίο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε προγραμματίσει να προβεί σε πτώχευση, ισχυρίστηκε ότι η αφερεγγυότητα του οφειλόταν εν μέρει στο γεγονός ότι ορισμένοι traders είχαν σταματήσει να καταβάλλουν προκαταβολές για προϊόντα πετρελαίου.
"Δυστυχώς, το 2019 μια σειρά εμπορικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της VTB Commodities Trading, κατά παράβαση των συμφωνιών που είχαν συναφθεί προηγουμένως, σταμάτησε να παρέχει προκαταβολές για την αγορά πετρελαϊκών προϊόντων", ανέφερε το διυλιστήριο σε ανακοίνωση.
"Αυτό οδήγησε σε μείωση της ποσότητας του αγορασθέντος πετρελαίου και η εγκατάσταση σταμάτησε την επεξεργασία στις 26 Απριλίου."
Η Sberbank, ο κύριος πιστωτής του διυλιστηρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντά της "χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα είσπραξης οφειλών".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης