Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Κατά 9% μειωμένες οι τιμές από σήμερα σε 5.000 προϊόντα - Φθηνότερα ρεύμα, φυσικό αέριο

Κατά 9% μειωμένες οι τιμές από σήμερα σε 5.000 προϊόντα - Φθηνότερα ρεύμα, φυσικό αέριο
Σημαντική είναι και η μείωση που προκύπτει από την μετάταξη του ΦΠΑ 24% σε 13% στις υπηρεσίες εστίασης
Μειώσεις κατά 8% στις τιμές των προϊόντων στο ράφι αλλά και στην εστίαση, το ηλεκτρικό ρεύµα και το φυσικό αέριο αναµένεται να δουν από σήμερα Δευτέρα οι καταναλωτές λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ από το 24% στο 13% ).
Ειδικότερα μειωμένες θα είναι οι τιμές στα βασικά προϊόντα στα ράφια, όπως είναι τα λάδια, παρασκευάσµατα κρεάτων και ψαριών, κακάο, ζύµες, αλάτι, ξύδι, ζάχαρη, προϊόντα δηµητριακών, παρασκευάσµατα για σάλτσες, παγωτά, παρασκευάσµατα για σούπες, ζωµοί και γενικώς τα τυποποιηµένα µη νωπά τρόφιµα.
Ήδη τα My Market ανακοίνωσαν μείωση των τιμών κατά 8,9% σε 5.266 προϊόντα που διατίθενται μέσω του δικτύου πωλήσεων της αλυσίδας.
Και άλλες αλυσίδες αναμένεται να περάσουν στο ράφι τις μειώσεις στις τιμές των προϊόντων που προκύπτουν από την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, όπως άλλωστε διαβεβαίωσαν και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, στελέχη των αλυσίδων σουπερμάκρετ που είχαν τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.
Σημαντική είναι και η μείωση που προκύπτει από την μετάταξη του ΦΠΑ 24% σε 13% στις υπηρεσίες εστίασης.
Συγκεκριµένα, µετατάσσεται στον µειωµένο συντελεστή ΦΠΑ η εκµετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινοµαγειρείων και άλλων συναφών µε αυτές επιχειρήσεων.
Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι ο καφές, τα αναψυκτικά και τα οινοπνευµατώδη ποτά παραµένουν σε ΦΠΑ 24%.
Το ηλεκτρικό ρεύµα και το φυσικό αέριο µετατάσσονται από ΦΠΑ 13% σε 6%.Μια µέση διµηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύµατος ύψους 100 ευρώ θα περιοριστεί λόγω της µείωσης στα 93,80 ευρώ, δηλαδή το νοικοκυριό θα έχει ένα όφελος της τάξης των 6,20 ευρώ.
Η παροχή υπηρεσιών από οικοτροφεία, δοµές για άτοµα µε ειδικές ανάγκες και δοµές που παρέχουν κατάλυµα σε άτοµα µε νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές και χρήση ουσιών υπάγεται πλέον σε ΦΠΑ 13%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης