Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Στα 14 mbl την ημέρα θα φθάσει η αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου έως το 2025

tags :
Στα 14 mbl  την ημέρα  θα φθάσει η  αγορά  υγροποιημένου φυσικού αερίου έως το 2025

Η αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ προβλέπεται να ξεπεράσει μια ετήσια κατανάλωση 3 mbl / ημέρα μέχρι το 2025

Η παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου θα φθάσει τα 14 εκατομμύρια βαρέλια (mbl) ημερησίως έως το 2025, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η ιαπωνική αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου προβλέπεται να ξεπεράσει ετήσια κατανάλωση 0,2 mbl / ημέρα, ανέφερε η τελευταία μελέτη της Global Market Insights.
Η επιτάχυνση της χρηματοδότησης προς τη χημική βιομηχανία, μαζί με την κατασκευή πετροχημικών μονάδων υψηλής προστιθέμενης αξίας, θα αυξήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας.
Επιπλέον, η αύξηση των επενδύσεων προς τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας σε συνδυασμό με την επέκταση διαφόρων βιομηχανικών βάσεων, συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης, των διυλιστηρίων και των χημικών ουσιών, θα επηρεάσει θετικά τη διείσδυση του προϊόντος.

Στις ΗΠΑ

Η αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ προβλέπεται να ξεπεράσει μια ετήσια κατανάλωση 3 mbl / ημέρα μέχρι το 2025 οδηγούμενη από την ταχεία ανάπτυξη της βιομηχανίας σχιστολιθικού φυσικού αερίου και τις χαμηλές τιμές υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η αύξηση των επενδύσεων προς τη βιομηχανία πετροχημικών, καθώς και η συνεχής επέκταση των κεντρικών συστημάτων θέρμανσης, ιδίως στις πόλεις, θα αυξήσουν την αγορά υγρών φυσικού αερίου.
Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση για πολυπροπυλένιο, πολυαιθυλένιο και συνθετικό καουτσούκ για την κατασκευή πλαστικών, ελαστικών και πολλών άλλων προϊόντων θα στηρίξει την ανάπτυξη του τομέα. Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση βενζίνης ως καυσίμου για αυτοκίνητα θα ευνοήσει τη δυναμική της βιομηχανίας.
Η μείωση του κόστους για τη θέρμανση, η μείωση των εκπομπών από τον βιομηχανικό τομέα, το χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και η μειωμένη εξάρτηση από ξένες χώρες για εισαγωγές ενέργειας συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον σημαντικών παραγόντων που οδήγησαν στην ανάπτυξη της αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση για προπάνιο κυρίως στις αναδυόμενες οικονομίες ως καύσιμο μαγειρικής, συνοδευόμενη από αύξηση του πληθυσμού και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, θα επηρεάσει θετικά τη ζήτηση των προϊόντων.
Η αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου προπανίου αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό άνω του 7% μέχρι το 2025.
Ώθηση θα δώσουν επίσης η αυξανόμενη ζήτηση για προϊόν ως πρώτης ύλης για τις πετροχημικές βιομηχανίες, καθώς και η αυξανόμενη χρήση στους τομείς των μεταφορών και της θέρμανσης .
Επιπλέον, η επιταχυνόμενη ανάγκη για καθαρό και αποδοτικό καύσιμο σε συνδυασμό με αυστηρούς κανόνες μείωσης των εκπομπών θα επηρεάσει θετικά το τοπίο της βιομηχανίας.
Το Blendstock θα αυξηθεί λόγω της αυξανόμενης χρήσης του σε διυλιστήρια πετρελαίου και ως παράγοντα ανάμειξης με άλλους υδρογονάνθρακες.
Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση βενζίνης υψηλού οκτανίου λόγω των επιθυμητών ιδιοτήτων καυσίμου  θα αυξήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της αγοράς

Στην Ευρώπη

Οι ευνοϊκές κυβερνητικές πολιτικές, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανησυχία τους για τη μείωση του άνθρακα, θα τονώσουν το μέγεθος της αγοράς στην Ευρώπη.
Επιπλέον, τα μεταβαλλόμενα πρότυπα κατανάλωσης, οι διαρθρωτικές αλλαγές στην ευρωπαϊκή οικονομία και η σημαντική πρόοδος στην ενεργειακή απόδοση θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της βιομηχανίας.
Η αυξανόμενη ζήτηση για θέρμανση μαζί με τις αυξανόμενες επενδύσεις προς την ανάπτυξη της βιομηχανίας υπηρεσιών θα τροφοδοτήσουν τις επιχειρηματικές προοπτικές.
Το μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα, το υψηλό δυναμικό αντικατάστασης και οι ευρείες εφαρμογές του σε διάφορους τομείς είναι οι βασικοί παράμετροι.
Η ταχεία ανάπτυξη των εμπορικών και βιομηχανικών τομέων στις αναδυόμενες οικονομίες παρείχε επίσης ευνοϊκές ευκαιρίες στους φορείς της βιομηχανίας για επέκταση.
Στους μεγάλους παίκτες της αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου περιλαμβάνονται οι: Total, Gazprom, Canadian Natural Resources, Exxon, Devon, Katar Petroleum, Chevron, Riveria, Petrobras, Eni, Royal Dutch Shell, Lukoil, Equinor, ConocoPhilips, Rosneft και BP.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης