Ναυτιλία

ΙΜΟ και Νορβηγία ετοιμάζουν project για την μείωση των εκπομπών αερίων στην ναυτιλία

ΙΜΟ και Νορβηγία ετοιμάζουν project για την μείωση των εκπομπών αερίων στην ναυτιλία

Η νορβηγική κυβέρνηση παρέχει 10 εκατομμύρια NOK (1,1 εκατομμύρια δολάρια) για τα δύο πρώτα έτη του έργου GreenVoyage-2050

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) ξεκίνησε ένα κοινό project με τη Νορβηγία για να βοηθήσει τον ναυτιλιακό κλάδο να μειώσει τις εκπομπές αέριων του κατά 50% τουλάχιστον από τα επίπεδα του 2008 έως το 2050, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13/5/2019 η οργάνωση ναυτιλίας του ΟΗΕ.
Η νορβηγική κυβέρνηση παρέχει 10 εκατομμύρια NOK (1,1 εκατομμύρια δολάρια) για τα δύο πρώτα έτη του έργου GreenVoyage-2050 και πρόσθετη χρηματοδότηση που υπόκειται στην έγκριση της κυβέρνησης για το 2020 και τα επόμενα έτη.
Το πρόγραμμα στοχεύει να ενισχύσει τις κυβερνητικές και λιμενικές προσπάθειες για την επίτευξη περικοπών εκπομπών μέσω νομικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων, εθνικών σχεδίων δράσης, εταιρικών σχέσεων του ιδιωτικού τομέα και νέων τεχνολογικών έργων.
Περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν, με οκτώ χώρες από την Ασία, την Αφρική, την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική και την περιοχή του Ειρηνικού να καταλαμβάνουν πιλοτικούς ρόλους.
Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) δήλωσε ότι αυτό θα δώσει ώθηση για περισσότερη δράση με την υποστήριξη άλλων χωρών στις περιφέρειές τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης