Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Νέες πιέσεις από την Ευρωζώνη στην κυβέρνηση - Επαναβεβαίωση της τήρησης των δεσμεύσεων ζητά η Ολλανδία

Νέες πιέσεις από την Ευρωζώνη στην κυβέρνηση - Επαναβεβαίωση της τήρησης των δεσμεύσεων ζητά η Ολλανδία
Το αίτημα προέρχεται από το ολλανδικό κοινοβούλιο
Σε νέους μπελάδες φαίνεται ότι εισέρχεται η κυβέρνηση και φυσικά η χώρα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ανταποκριτής της Deutsche Welle, καθώς η Ολλανδία είναι έτοιμη να ζητήσει επαναβεβαίωση από ελληνικής πλευράς της τήρησης των δεσμεύσεων.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle το ολλανδικό κοινοβούλιο θα απαιτήσει την παραπάνω επαναβεβαίωση, καθώς διαθέτει αυτό το δικαίωμα στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.
 «Τις τελευταίες μέρες είχε διαφανεί ότι ενστάσεις για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης έχουν επίσης κράτη μέλη και κοινοβούλια» σημειώνει ο ανταποκριτής της DW.
Όπως τονίζουν στις Βρυξέλλες, οι εταίροι δεν είναι διατεθειμένοι να ανταποκριθούν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τροποποίηση της συμφωνίας σχετικά με την υποχρέωση της Ελλάδας σε ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2022.
Δεν θα συζητήσουν επίσης το επόμενο διάστημα ούτε το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της μείωσης του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου 2020.
«Eξάλλου, οι ανησυχίες που εκφράστηκαν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Εurogroup, σχετικά με τις παροχές της κυβέρνησης για το 2019 δείχνουν ότι για ορισμένους Ευρωπαίους αξιωματούχος υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα αρκετά σοβαρό» τονίζει η DW, επικαλούμενη τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMS), Klaus Regling, ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι οδηγούν σε απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους.
Ανάλογες δηλώσεις έκαναν ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pier Moscovici, ο πρόεδρος του Eurogroup Mario Centeno και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz..

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης