Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Saudi Aramco θα προμηθεύει 2 εκατ. βαρέλια αργού το μήνα την Indian Oil από τον Ιούλιο

tags :
Η Saudi Aramco θα προμηθεύει 2 εκατ. βαρέλια αργού το μήνα την Indian Oil από τον Ιούλιο
Η Σαουδική Αραβία θα αντισταθμίσει τις απώλειες ιρανικού πετρελαίου
Η Saudi Aramco θα προμηθεύσει την Indian Oil Corp Ltd  με επιπλέον 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού κάθε μήνα κατά τη διάρκεια του Ιουλίου-Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε σήμερα 17/5/2019 αξιωματούχος της κρατικής ινδικής εταιρείας, καθώς το Νέο Δελχί προσπαθεί να καλύψει την απώλεια προμηθειών από το Ιράν λόγω κυρώσεων από τις ΗΠΑ.
Τον περασμένο μήνα, η Σαουδική Αραβία προσέγγισε τους Ινδούς αγοραστές, προσφέροντας τους πρόσθετες προμήθειες για να αντισταθμίσουν την απώλεια ιρανικού πετρελαίου μετά την έναρξη των κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει νέες κυρώσεις στο Ιράν  από το Νοέμβριο του περασμένου έτους, αλλά έδωσαν εξάμηνη παράταση σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, η οποία τους επέτρεψε να εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο.
Η Indian Oil έχει μια συμφωνία διαπραγμάτευσης για να αγοράσει 5,6 εκατομμύρια τόνους από τη Saudi Aramco το 2019/20 και την επιλογή να αγοράσει επιπλέον 2 εκατομμύρια τόνους.
"Τους είπαμε ότι θα λάβουμε 2 εκατομμύρια βαρέλια κάθε μήνα για έξι μήνες από τον Ιούλιο (περίπου 1,6 εκατομμύρια τόνους συνολικά) και συμφώνησαν", δήλωσε ο A K Sharma, διευθυντής της ινδικής πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης