Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Το σχέδιο της κινεζικής Zhejiang Energy για την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG

Το σχέδιο της κινεζικής Zhejiang Energy για την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG
Ο σταθμός υποδοχής ΥΦΑ θα βρίσκεται νότια του νησιού Liuheng
Συμφωνία – πλαίσιο συνεργασίας με την επιτροπή διαχείρισης Shenzhen Energy και Liuheng υπέγραψε η Zhejiang Energy της Κίνας, με στόχο την κοινή επένδυση και ανάπτυξη τερματικού σταθμού LNG στο Liuheng της ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με πληροφορίες του platts.
Ο σταθμός υποδοχής ΥΦΑ θα βρίσκεται νότια του νησιού Liuheng, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί με το αγωγό φυσικού αερίου της Zhejiang Energy στην κοντινή ενδοχώρα μέσω αγωγού, ανέφερε η πηγή.
Το έργο Liuheng είχε αρχικά αναλάβει η Shenzhen Energy, η οποία μας προσκάλεσε να συμμετάσχουμε στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά τώρα ηγούμε το έργο", ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι το έργο βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή δεν έχει καθοριστεί.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Υπάρχουν πολλά έργα που πρέπει να γίνουν πριν από την κατασκευή, τα οποία περιλαμβάνουν την εκπόνηση μιας μελέτης σκοπιμότητας, τη διεξαγωγή περιβαλλοντικής αξιολόγησης, τη λήψη εγκρίσεων από το Υπουργείο Επικοινωνιών και την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης και τη σύσταση κοινοπραξίας με την Shenzhen Energy.
Υπενθυμίζεται ότι η Zhejiang Energy είναι μια κρατική επιχείρηση στην επαρχία Zhejiang, η οποία ασχολείται κυρίως με την ηλεκτρική ενέργεια, την ανάπτυξη και αξιοποίηση φυσικού αερίου, την κυκλοφορία άνθρακα και τις ενεργειακές υπηρεσίες, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.
Στο ίδιο πεδίο δραστηριοποίησης βρίσκεται και η Shenzhen Energy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης