Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επενδύσεις ύψους 33 δισ. δολ. από την κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Επενδύσεις ύψους 33 δισ. δολ. από την κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Η παραγωγή στη χώρα μειώθηκε ραγδαία μετά το 2003

Επενδύσεις ύψους 33 δις. δολ. θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μέχρι το 2025, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.
Το 2014, το φυσικό αέριο αντιπροσώπευε περίπου το 85,5% της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας στο Ουζμπεκιστάν. Η χώρα παρήγαγε 57,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και κατανάλωσε 48,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC).
Παράλληλα, το ίδιο έτος οι εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω των αγωγών ανήλθαν σε 8,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, εκ των οποίων η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας με 4,1 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά, σύμφωνα με στοιχεία του WEC.

Η γήρανση των υποδομών και η μείωση της παραγωγής

Λόγω της γήρανσης των υποδομών και της έλλειψης ξένων επενδύσεων και κεφαλαίων, η παραγωγή στη χώρα μειώθηκε ραγδαία μετά το 2003.
Το 2010 το Ουζμπεκιστάν παρήγαγε 59.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως (b / d), σημειώνοντας μείωση κατά 60% από τα επίπεδα του 2000.

Όλη η ακατέργαστη παραγωγή και το συμπύκνωμα του Ουζμπεκιστάν είτε υποβάλλονται σε επεξεργασία σε εγχώρια διυλιστήρια είτε χρησιμοποιούνται απευθείας ως πρώτη ύλη για τα πετροχημικά προϊόντα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης