Ηλεκτρισμός

Η ιαπωνική τράπεζα MUFG σταματά από 1η Ιουλίου τη χρηματοδότηση έργων ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

tags :
Η ιαπωνική τράπεζα MUFG σταματά από 1η Ιουλίου τη χρηματοδότηση έργων ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

Η τράπεζα  θα μπορούσε να κάνει εξαιρέσεις όταν οι κυβερνήσεις πρέπει να κατασκευάσουν εγκαταστάσεις για να καλύψουν την τοπική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

Ο ιαπωνικός  οικονομικός όμιλος  Mitsubishi UFJ   δεν θα παρέχει πλέον χρηματοδότηση για νέα έργα ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα μετά την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε σε ένα αναθεωρημένο πλαίσιο περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής.
Η MUFG, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως με βάση τα περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε ότι η απόφαση θα μειώσει σταδιακά την ισορροπία της έκθεσής της σε έργα σταθμών ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα.
Η τράπεζα  θα μπορούσε να κάνει εξαιρέσεις όταν οι κυβερνήσεις πρέπει να κατασκευάσουν εγκαταστάσεις για να καλύψουν την τοπική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε εκπρόσωπος της MUFG.
Θα λάβει προσεκτική προσέγγιση στα έργα ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα για τα οποία η τράπεζα έχει αρχίσει να σκέφτεται χρηματοδότηση πριν από την 1η Ιουλίου, ανέφερε σε δήλωση.
Σε ένα πρωτότυπο πλαίσιο πολιτικής που εκδόθηκε πριν από ένα χρόνο, η MUFG ανέφερε ότι θα παρέχει χρηματοδότηση σε έργα ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές.
Στην αναθεωρημένη πολιτική, ο τραπεζικός όμιλος πρόσθεσε δασοκομία, φοινικέλαιο και εξόρυξη άνθρακα στον κατάλογο "περιορισμένων συναλλαγών", λέγοντας ότι μπορεί να ζητήσει από τους πελάτες να αποκτήσουν πιστοποίηση παγκοσμίως.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης