Ενέργεια

Στις 24 και 25 Ιουνίου το «First Annual Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit»

Στις 24 και 25 Ιουνίου το «First Annual Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit»
Στο «First Annual Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit» θα συζητηθούν γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά ζητήματα σχετικά με την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο,
Υπουργοί από την Ανατολική Μεσόγειο και τις ΗΠΑ και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων από το χώρο της ενέργειας θα συναντηθούν στην Αθήνα για το «First Annual Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιουνίου 2019 στο Divani Apollon Palace & Thalassο (Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη).
Οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν ευκαιρίες και προκλήσεις με στόχο τη συνεχή εμπορική και γεωπολιτική συνεργασία.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ενεργειακά θέματα, Francis R. Fannon, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Kocho Angjushev, ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορικού και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Mirko Sarovic και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, είναι μεταξύ των ομιλητών που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, αντιπροσωπείες από τις HΠA, μέλη της «Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών» και χώρες από την περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να δώσουν το «παρών» στη Σύνοδο, ενώ αναμένονται επιβεβαιώσεις από Κύπρο, Ισραήλ, Βουλγαρία και Σερβία.
Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν επίσης o Joseph Uddo, DAS Energy Innovation, US DOE, η  Megan Richards, Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Stephen Blank, Senior Fellow, American Foreign Policy Council, USA, o Dr. Ali Abu Sedra, πρώην Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Πετρελαίου της Λιβύης, ο Γιάννης Μπασιάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, ο Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Στο «First Annual Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit» θα συζητηθούν γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά ζητήματα σχετικά με την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο, το θέμα της εμβάθυνσης της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης των ενεργειακών οδών, των πηγών και των αποθεμάτων ενέργειας, η σημασία της κατάρτισης ενός ενεργειακού γενικού σχεδίου (master plan), ο κομβικός ρόλος της βιομηχανίας πετρελαίου στο σχηματισμό των οικονομιών στην Ανατολική Μεσόγειο και οι στρατηγικές ανανεώσιμης ενέργειας για βιώσιμη ανάπτυξη.
Τη Σύνοδο διοργανώνουν το Transatlantic Leadership Network με έδρα την Ουάσιγκτον, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και η Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης