Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επένδυση της Schneider Electric σε ένα καινοτόμο περιβάλλον εργασίας για τα νέα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα

Επένδυση της Schneider Electric σε ένα καινοτόμο περιβάλλον εργασίας για τα νέα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα
Tα νέα γραφεία της Schneider Electric σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη μετάβαση σε μία νέα κουλτούρα
Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας στην περιοχή του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι. Όραμα της εταιρείας ήταν να δημιουργήσει ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, το οποίο θα ενισχύσει τη δέσμευση των εργαζομένων, θα κάνει ευκολότερη τη συνεργασία, θα προάγει την καινοτομία, προβάλλοντας τις λύσεις EcoStruxure, θα κάνει βέλτιστη χρήση των πόρων, ενώ παράλληλα θα ενισχύει την ευεξία (well-being) του προσωπικού.
Σήμερα, οι εταιρείες οφείλουν να γίνουν πιο ευέλικτες και να μεγιστοποιήσουν τις ευκαιρίες συνεργασίας, ώστε να αυξήσουν τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά τους. Με την έλευση της ψηφιακής εποχής και της start-up κουλτούρας, οι χώροι εργασίας έχουν επίσης προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις προσδοκίες των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο αυτό, τα νέα γραφεία της Schneider Electric σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη μετάβαση σε μία νέα κουλτούρα στην οποία οι εργαζόμενοι αντί να διαθέτουν ιδιωτικό γραφείο, θα επιλέγουν διαφορετικά σημεία του χώρου μέσα στην ημέρα ανάλογα με τη δραστηριότητα που διεξάγουν, πχ. συλλογική εργασία, απομόνωση και συγκέντρωση, αυθόρμητες συναντήσεις και συζητήσεις, κοινωνικοποίηση κλπ. Η μετάβαση σε ένα καινοτόμο, ελκυστικό, μοντέρνο, τεχνολογικά εξελιγμένο και συνεργατικό περιβάλλον εργασίας συμβολίζει την εξέλιξη και την πορεία της εταιρείας προς το μέλλον της ψηφιακής εποχής. Παράλληλα, ο νέος χώρος ακολουθεί τη φιλοσοφία της εταιρείας για περισσότερη ευελιξία. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι δύο φορές την εβδομάδα, η Schneider Electric παρέχει και τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία που επιτρέπουν την εύκολη απομακρυσμένη εργασία για τους εργαζομένους της καθημερινά και κατά τη διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών.
Επιπλέον, ο νέος χώρος εργασίας ικανοποιεί όλες τις πτυχές της πολυδιάστατης κουλτούρας της εταιρείας εξασφαλίζοντας την καλύτερη εμπειρία και ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και προβάλλοντας στους επισκέπτες των γραφείων τις λύσεις EcoStruxure της Schneider Electric για την ενεργειακή διαχείριση και τον αυτοματισμό. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της μετακόμισης στα νέα γραφεία, αποτελεί και η ίδια τους η τοποθεσία που επιλέχθηκε με στόχο να την καθιστά πιο γεωγραφικά προσιτή στους πελάτες και τους συνεργάτες της.
Ο κ. Σπύρος Ράπτης, Γενικός Διευθυντής της Schneider Electric για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Οι σπουδαίοι άνθρωποι κάνουν τη Schneider Electric μια κορυφαία εταιρεία και εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε τους ανθρώπους μας, προσφέροντάς τους τις ιδανικές συνθήκες εργασίας, έτσι ώστε να αριστεύσουν στη σταδιοδρομία τους και να υποστηρίζουν την επιτυχία της εταιρείας». Τέλος, σχετικά με το έργο της αναδιαμόρφωσης των νέων γραφείων, ο κος Ράπτης δήλωσε: «Για να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε για τα νέα μας γραφεία, δεν αρκεστήκαμε σε μία απλή μετακόμιση αλλά σε μία ριζική αλλαγή στις υποδομές και στον τρόπο εργασίας μας. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνεργάτες μας που συνέβαλαν καθοριστικά στο να γίνει το εγχείρημα αυτό πραγματικότητα και πιο συγκεκριμένα την εταιρεία ΤΕΚΕΜ Α.E. για τη μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών, την Αφοί Ανδριόπουλοι A.B.E.E. (ADM) για την κατασκευή όλων των ηλεκτρικών πινάκων και την Controline Α.Ε. για τον προγραμματισμό του κλιματισμού και του φωτισμού. Ακόμα, ευχαριστούμε θερμά και τις εταιρείες Philips Lighting Ελλάς Α.Ε., B. Καυκάς Α.Ε., Τεχνική Καλωδιακή Α.Τ.E. (Cabletec), Q-Project Τεχνική Συμβουλευτική και STIRIXIS A.E. για τη συνδρομή τους στο έργο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης