Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Μυστικές διαπραγματεύσεις Maduro με την αντιπολίτευση στη Νορβηγία

Βενεζουέλα: Μυστικές διαπραγματεύσεις Maduro με την αντιπολίτευση στη Νορβηγία
Oι διαπραγματεύσεις αυτές διεξάγονται σε μια τοποθεσία που έχει παραμείνει μυστική, διαρκούν αρκετές ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα
«Ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης του προέδρου Nicolas Maduro και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στο Όσλο, μετέδωσε το νορβηγικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.
Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιούνται τέτοιες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, σύμφωνα με το NRK, το οποίο επισημαίνει ότι συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων του Μαδούρο και του αντιπολιτευόμενου Juan Guaido έχουν γίνει στο παρελθόν και στην Κούβα.
Πάντα σύμφωνα με το NRK, οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξάγονται σε μια τοποθεσία που έχει παραμείνει μυστική, διαρκούν αρκετές ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα.
Σε αυτές συμμετέχουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Ενημέρωσης Jorge Rodriguez και ο κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα Hector Rodriguez.
Η αντιπολίτευση εκπροσωπείται από τον πρώην βουλευτή  Gerardo Blyde, τον πρώην υπουργό Fernando Martinez  καθώς και τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Stalin Gonzalez.
Ο Jorge Rodriguez βρίσκεται «στο εξωτερικό για μια πολύ σημαντική αποστολή», σχολίασε από την πλευρά του ο Maduro.
Αν και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναγνωρίσει τον Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, η Νορβηγία περιορίστηκε να ζητήσει τη διεξαγωγή νέων, ελεύθερων εκλογών, μια θέση η οποία θεωρήθηκε ότι αντικατοπτρίζει την επιθυμία της να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης