Διεθνή

Συνάντηση Trump – Moon Jae in (Ν. Κορέα) στη G20 – Στο επίκεντρο το ζήτημα της Β. Κορέας

tags :
Συνάντηση Trump – Moon Jae in (Ν. Κορέα) στη G20 – Στο επίκεντρο το ζήτημα της Β. Κορέας
Απώτερος στόχος η πλήρης και απόλυτα επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Συνάντηση στο πλαίσιο της G20 που θα γίνει στις 28 -29 Ιουνίου στην Ιαπωνία θα έχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογος του Moon Jae in, οι οποίοι θα συζητήσουν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το ζήτημα της Βόρειας Κορέας.
Όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος, οι δύο ηγέτες «θα συνεχίσουν τον στενό συντονισμό τους ως προς τις προσπάθειες για να επιτευχθεί η πλήρης, απόλυτα επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση» της Βόρειας Κορέας και θα συζητήσουν «τρόπους να ενισχυθεί» η συμμαχία των χωρών τους.
Το αδιέξοδο με τη Βόρεια Κορέα παραμένει ιδιαίτερα ύστερα από την αποτυχημένη δεύτερη σύνοδο κορυφής των Trump – Kim στο Βιετνάμ τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε δύο φορές σε πυραυλικές δοκιμές τις τελευταίες εβδομάδες, για πρώτη φορά μετά την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου τον Νοέμβριο του 2017.
Όπως ανέφερε ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Moon, οι νέες δοκιμές ήταν μια ένδειξη της αγανάκτησης της Β. Κορέας για την αποτυχία της συνόδου στο Βιετνάμ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης