Επικαιρότητα

ΣΕΒ: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών προτεραιότητα για την Ελλάδα - Τι τόνισαν Φέσσας, Μυτιληναίος

ΣΕΒ: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών προτεραιότητα για την Ελλάδα - Τι τόνισαν Φέσσας, Μυτιληναίος

Oι εκλογές αυτές εκλέγουν τους ανθρώπους που θα γίνουν οι φορείς των βασικών κατευθύνσεων της χώρας μας

Το πραγματικό διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι αυτό που πρέπει να αντιληφθούν οι Έλληνες πολίτες στηρίζοντας τους πιο άξιους υποψηφίους από την πολιτική πλευρά που καθένας θα επιλέξει.
Αυτό είναι το πολιτικό  μήνυμα που έδωσε το προεδρείο του ΣΕΒ στην σημερινή εκδήλωση σε συνδυασμό με το Ευρωκοινοβούλιο.
Σε μια περίοδο, που οι λαϊκιστικές δυνάμεις ανεβαίνουν και ο εμπορικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη τα φαινόμενα εσωστρέφειας καθίστανται πιο επικίνδυνα.
Η Ελλάδα είναι στενά συνδεδεμένη με την Ευρώπη όπως αποδείχθηκε και κατά την πρόσφατη κρίση.
"Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο να γνωρίζουν τα θέματα και να φροντίσουν να περάσουν τις θέσεις της Ελλάδας στην ΕΕ", ανέφερε ο κ.Θ. Φέσσας. "Είναι άδικη για τις ευρωεκλογές η υποτίμηση που εισπράττουν από τα κόμματα και τους ψηφοφόρους, η Ελλάδα είναι η κατεξοχήν χώρα που θέλει να πετύχει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς το μέλλον της χώρας περνά από την ΕΕ", ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ευ. Μυτιληναίος.
Η ατζέντα των κομμάτων σε επίπεδο ευρωεκλογών αναφέρεται σε κάθε άλλο παρά για ζητήματα, που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας.
Οι Ευρωεκλογές είναι το ίδιο σημαντικές με τις εθνικές εκλογές καθώς το 80% των αποφάσεων που μας αφορούν λαμβάνονται στις Βρυξέλλες.
Ο ΣΕΒ εκ του ρόλου του επιλέγει να δώσει ώθηση στον διάλογο για την Ευρώπη. Προτρέπουμε τους Ελληνες πολίτες να συμμετάσχουν με αίσθημα ευθύνης, αναζητώντας τις βέλτιστες προτάσεις και την καλύτερη εκπροσώπηση στα ευρωπαϊκά όργανά", είπε ο Ευ. Μυτιληναίος.
"Πρέπει να τεθούν τα θέματα σε σωστή βάση και να πάνε στην Ευρώπη καταρτισμένοι ευρωβουλευτές, που να μπορούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα", είπε ο κ. Φέσσας σημειώνοντας ότι στο παρελθόν μόνο τρεις Έλληνες ευρωβουλευτές έχουν ηγηθεί σημαντικών επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου και μόνο μία φορά η εισήγηση επί του Προϋπολογισμού έγινε από Έλληνα.
Επιχειρηματικό περιβάλλον,  βιομηχανία,  ψηφιακή σύγκλιση και  ενεργειακό κόστος αναλύθηκαν από τους δύο κορυφαίους επιχειρηματίες.
Συμπερασματικά ο ΣΕΒ έλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία αναβαθμίζοντας την σημασία των Ευρωεκλογών, η οποία δεν έχει αναδειχθεί και επηρεάζει άμεσα τις πολιτικές που αφορούν το περιβάλλον που ανήκουμε. Κατέθεσε παράλληλα μια σειρά προτάσεων για την επόμενη 5ετία.
Για παράδειγμα η υπερβολικά βίαιη προσαρμογή στην καθαρή ενέργεια με τις επιβαρύνσεις του κόστους των ρύπων να εκτινάσονται μειώνει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης έναντι της Ασίας και των ΗΠΑ.
Η στελέχωση του Ευρωκοινοβουλίου αποτελεί κομβικό παράγοντα για την πορεία της πολιτικής κατεύθυνσης της Ευρώπης.

Συμπέρασμα

Oι Έλληνες επιχειρηματίες κινητοποιούνται ενόψει των Ευρωεκλογών και πολύ καλά κάνουν.
Αν υπολογίσουμε τις επιπτώσεις της εφαρμογής των προγραμμάτων από τον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο Β Πρόγραμμα, την μεγάλη προσπάθεια εδραίωσης της Διακοψιμότητας, την εφαρμογή των ΝΟΜΕ στο Γ Πρόγραμμα με τις γενικές αρνητικές επιρροές στην αγορά και την ίδια την ΔΕΗ, είναι όχι μόνο προφανές αλλά και αναγκαίο, ότι πρέπει να κάνουν συγκροτημένες παρεμβάσεις, ώστε η επόμενη μέρα να έχει τεχνοκρατικά στοιχεία που θα προέρχονται από σχεδιασμό σε βάθος και γνώση της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης