Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ επιθυμεί ο πρόεδρος Putin

tags :
Την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ επιθυμεί ο πρόεδρος Putin
Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι η Μόσχα ουδέποτε παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές
Ο πρόεδρος της Ρωσίας V. Putin εξέφρασε την επιθυμία να "αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες", υποδεχόμενος σήμερα (14/5)  στο Σότσι τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας M. Pompeo.
Ο Putin είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ πως έχει την αίσθηση ότι ο πρόεδρος Trump θέλει πραγματικά να αποκαταστήσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι η Μόσχα ουδέποτε παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές ενώ χαιρέτισε, χαρακτηρίζοντάς την "αρκετά αντικειμενική", την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα R. Mueller ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του επιτελείου του Ρεπουμπλικανού προέδρου και της Ρωσίας.
Πρόσθεσε ότι έχει να συζητήσει με τον Pompeo θέματα που αφορούν τη σταθερότητα των διεθνών ενεργειακών αγορών.
Νωρίτερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε στο Ρώσο ομόλογό του Lavrov ότι η Ουάσινγκτον δεν θα ανεχθεί καμία ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2020, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα ζημίωνε σοβαρά τις ήδη κακές σχέσεις των δύο χωρών.
"Ορισμένοι τομείς συνεργασίας είναι άριστοι, όπως στη Βόρεια Κορέα, στο Αφγανιστάν -όπου κάναμε καλή δουλειά- και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας", είπε από την πλευρά του ο Pompeo.
"Είναι πράγματα στα οποία μπορούμε να βασιστούμε", πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης