Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Άνοδος πάνω από 1,5% για το Brent μετά τις επιθέσεις σε εγκατάστασεις πετρελαίου της Σ. Αραβίας

Άνοδος πάνω από 1,5% για το Brent μετά τις επιθέσεις σε εγκατάστασεις πετρελαίου της Σ. Αραβίας
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco δήλωσε ότι οι προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη δεν έχουν επηρεαστεί

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν απότομα την Τρίτη  14/5/2019 το πρωί μετά τις επιθέσεις επίθεση με drone σε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία.Το περιστατικό είναι μια «πράξη τρομοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid al-Falih, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, που περιγράφει επιθέσεις σε δύο μονάδες πετρελαίου κοντά στο Ριάντ.
Τα συμβόλαια του Brent αυξήθηκαν κατά 1,6% στα 71,38 δολ. το βαρέλι. Άνοδο $ 1,15 σημείωσαν τα συμβόλαια του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) στα 61,95 δολάρια ανά βαρέλι στις 11:26 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης αυξημένα κατά 1,4% .
Περί τις  21:56 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού σημείωνε άνοδο 1,26% στα 61,81 δολάρια το βαρέλι και το Brent ενισχυόταν κατά 1,59% στα 71,35 δολάρια το βαρέλι.
Ο Al-Falih ισχυρίστηκε ότι η παραγωγή πετρελαίου δεν είχε διακοπεί. Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco δήλωσε ότι οι προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη δεν έχουν επηρεαστεί και ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.
"Αυτή η πράξη τρομοκρατίας και δολιοφθοράς εκτός από τις πρόσφατες πράξεις στον Αραβικό Κόλπο δεν στοχεύει μόνο στο Βασίλειο, αλλά και στην ασφάλεια του παγκόσμιου εφοδιασμού με πετρέλαιο και της παγκόσμιας οικονομίας", ανέφερε ο al-Falih.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης