Στόχος επίθεσης με drones έγιναν δύο σταθμοί στο Ριάντ σύμφωνα με τον Khalid al-Falih

Στόχος επίθεσης με drones έγιναν δύο σταθμοί στο Ριάντ σύμφωνα με τον Khalid al-Falih
Η Aramco «έλαβε προσωρινά μέτρα και διέκοψε προσωρινά τη δραστηριότητα του πετρελαιαγωγού» Ανατολής- Δύσης που συνδέει την Ανατολική Επαρχία, με την Ερυθρά Θάλασσα
Δύο σταθμοί άντλησης πετρελαίου έγιναν στόχος επίθεσης από μη επανδρωμένα αεροσκάφη σήμερα κοντά στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Khalid al-Falih, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «τρομοκρατική ενέργεια».
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο SPA, ο Khalid al-Falih εξήγησε ότι οι δύο σταθμοί άντλησης πετρελαίου έγιναν στόχος το πρωί «drones», γεγονός που προκάλεσε «πυρκαγιά» και «μικρές ζημιές» σε έναν από αυτούς.
Η πυρκαγιά έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο.
Ο Φάλιχ πρόσθεσε ότι η παραγωγή και οι εξαγωγές αργού πετρελαίου και των προϊόντων διύλισης από τη Σαουδική Αραβία συνεχίζονται χωρίς διακοπή.
Ωστόσο ο Σαουδάραβας υπουργός τόνισε ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco έχει σταματήσει την άντληση πετρελαίου από τον συγκεκριμένο αγωγό μέχρι να αποτιμηθεί η ζημιά και να επισκευαστούν οι σταθμοί.
Η Aramco «έλαβε προσωρινά μέτρα και διέκοψε προσωρινά τη δραστηριότητα του πετρελαιαγωγού» Ανατολής- Δύσης που συνδέει την Ανατολική Επαρχία, που είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, με την Ερυθρά Θάλασσα, εξήγησε ο Φάλιχ, ενώ καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση».

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr