Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Πτώση πάνω από 1% για το αργό, καθώς η εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αυξάνεται

Πετρέλαιο: Πτώση πάνω από 1% για το αργό, καθώς η εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αυξάνεται
Στα 70 δολάρια κινείται το brent
Τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα 13/5/2019 καθώς οι ανησυχίες για τις εμπορικές συνομιλίες Κίνας – ΗΠΑ  επηρέασαν τους επενδυτές και οδήγησαν  το πετρέλαιο ψηλότερα καθώς οι επιθέσεις δεξαμενόπλοιων στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να διαταράξουν τις προμήθειες.
Τα συμβόλαια του  Brent υποχώρησαν κατά 42 σεντς στα 70,20 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού  West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν 1%, ή 62 σεντς, στα 61,04 δολάρια.
Περί τις 21:56 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 1,15% στα 60,95 δολάρια το βαρέλι και το Brent σημείωνε απώλειες 0,69% στα 70,13 δολάρια το βαρέλι.
Το πετρέλαιο δέχθηκε πιέσεις από την ύφεση των αποθεμάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, καθώς οι επενδυτές μεταφέρθηκαν σε ασφαλή καταφύγια, όπως τα κρατικά ομόλογα, λόγω του εντεινόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Η Κίνα αψήφησε προειδοποίηση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump και δήλωσε ότι θα επιβάλλει υψηλότερους δασμούς σε μια σειρά προϊόντων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η κίνηση αναμενόταν ευρέως μετά την προηγούμενη εβδομάδα που η Ουάσιγκτον αύξησε του δασμούς για κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισ. δολαρίων
Οι επενδυτές φοβούνται ότι ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα μπορούσε να κλιμακωθεί περαιτέρω και να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης