Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Τουρκία στέλνει και δεύτερο γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Τουρκία στέλνει και δεύτερο γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Τουρκία έχει επιδείξει ισχυρή βούληση για την βόρειο Κύπρο. Πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα στα δικά μας χωρικά ύδατα μέχρι τέλους δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα και μετά το γεωτρύπανο «Πορθητής» που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο θα πλεύσει τις επόμενες μέρες  στην περιοχή και το «Γιαβούζ».Την αποστολή του «Γιαβούζ» στην ανατολική Μεσόγειο επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
Όπως είπε ο Τούρκος Υπουργός «εάν κοιτάξουμε στην δική μας γεωγραφική περιοχή, το τελευταίο διάστημα σχεδόν όλες οι χώρες έχουν μπει σε μια διαδικασία αυξανόμενων ερευνών.»
«Η Τουρκία ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Ξεκινήσαμε την δική μας διαδικασία γεωτρήσεων με δικά μας πλοία, δικούς μας μηχανικούς, δικούς μας ειδικούς, με ομάδα αποτελεσματικών ανθρώπων μας. Και η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός. Έχουμε χωρικά ύδατα εκεί. Έχει και η ‘τουρκική δημοκρατία της βόρεια Κύπρου’ χωρικά ύδατα, υπάρχει ένα ‘κράτος’ εκεί.
 Η Τουρκία έχει επιδείξει ισχυρή βούληση για την βόρειο Κύπρο. Πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα στα δικά μας χωρικά ύδατα μέχρι τέλους.
Ο Πορθητής μας έχει κινητοποιηθεί, αυτές τις μέρες θα κινητοποιηθεί και το γεωτρύπανο μας Γιαβούζ.
 Βασιζόμενος στις επιστημονικές πραγματικότητες το λέω πολύ καθαρά, στην Τουρκία του 2020 θα ακούσουμε πολύ ευχάριστα νέα στο θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ειδικά στις έρευνες σε θάλασσα και ξηρά. Θέλω αυτό να το γνωρίζουν τα 82 εκατομμύρια πολίτες μας.
Η Τουρκία έκανε πολύ σωστά βήματα, γιατί ενοχλείστε; Η εμπειρία της τουρκικής κοινότητας την οδήγησε σε πολύ καλύτερο επίπεδο αντίληψης. Είναι σημαντικό να κερδηθεί η φιλία της Τουρκίας. Η ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία. Είναι απαράδεκτο να μας κάνουν υποδείξεις», τόνισε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης