Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Goldman Sachs: Η υψηλή μεταβλητότητα θα παραμείνει στη Wall Street

Goldman Sachs: Η υψηλή μεταβλητότητα θα παραμείνει στη Wall Street
Δεν αναμένει υποχώρηση στον δείκτη VIX η Goldman Sachs
Η σημαντικά αυξημένη μεταβλητότητα, όπως αντικατοπτρίζεται από τον δείκτη Cboe Volatility Index (VIX), αναμένεται να παραμείνει στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, εκτιμά σε σημείωμά της η Goldman Sachs, επικαλούμενη τις εμπορικές διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Επισημαίνεται πως, στις 18:40, ο ευρέως γνωστός «δείκτης φόβου» ξεπέρασε εκ νέου τις 20 μονάδες, έπειτα από «άλμα» του 30% σε ημερήσια βάση.
Όπως παρατηρεί η αμερικανική τράπεζα, αν και το sell-off της προηγούμενης εβδομάδας -όταν η Ουάσιγκτον αποφάσισε νέους δασμούς- ήταν μόλις 4% από τα ενδο-συνεδριακά υψηλά, ο VIX κατέγραψε άμεσα εκρηκτική άνοδο.
Βέβαια, η Goldman υπογραμμίζει πως η Wall Street «αντέχει» προς το παρόν τις πιέσεις από τον ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο, όταν σε αντίθετο κλίμα ο Shanghai Composite έχει υποχωρήσει άνω του 10% από τα υψηλά του Απριλίου 2019.
Αν και δεν προειδοποιεί για τις αγορές της Νέας Υόρκης, ο αναλυτής της Goldman Sachs αναρωτιέται για τα επίπεδα τα οποία μπορεί να φθάσει ο δείκτης VIX, σε περίπτωση που λάβει χώρα ένα μεγαλύτερο sell-off, με δεδομένα τα αντίποινα που αποφάσισε σήμερα το Πεκίνο και την κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης.
Τα διαγράμματα:






www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης