Κύκλοι της ΔΕΗ απορρίπτουν τις σχέσεις Silchester με Landowne – Χωρίς αλλαγές οι short θέσεις

Κύκλοι της ΔΕΗ απορρίπτουν τις σχέσεις Silchester με Landowne – Χωρίς αλλαγές οι short θέσεις
Το Silchester παρακολουθεί με πολύ προσοχή τις εξελίξεις στην εταιρεία και τηρεί στάση αναμονής ενόψει των εξελίξεων
Σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΗ, το Silchester Fund διατηρεί τη θέση του στην μετοχή, τηρώντας στάση αναμονής για την πορεία αναδιάρθρωσης της εταιρείας.
Το Silchester καταγράφει μεγάλη υποαξία, καθώς αντέχει περισσότερο από το 10% της ΔΕΗ σε τιμές πολύ υψηλότερες σε σχέση με τις τρέχουσες, με συνέπεια η υποαξία του να ξεπερνά το 50%.
Κύκλοι προσκείμενοι στη ΔΕΗ διαψεύδουν τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Silchester δανείζει μετοχές για να εισπράττει κάποιο τόκο ώστε κατά αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίζει κάποια έσοδα μέχρι να ανακάμψει η μετοχή.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μ. Πναγιωτάκης, το Silchester παρακολουθεί με πολύ προσοχή τις εξελίξεις στην εταιρεία και τηρεί στάση αναμονής ενόψει των εξελίξεων.
Σύμφωνα με χρηματιστές, οι διαχειριστές του Fund έχουν μεγάλα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΗ θα ανακάμψει και αναμένουν ένα πειστικό σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Οι short θέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ δεν παρουσιάζουν αλλαγές σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το τελευταίο διάστημα.

Νωρίτερα το worldenergynews κατέγραφε:

Σύμφωνα με πληροφορίες το Silchester είναι ο βασικός δανειστής μετοχών του Landowne που διατηρεί την ανοιχτή short θέση στην ΔΕΗ σε ποσοστό 1,5% της εταιρίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση αυτή έχει χτιστεί στα 2,2 ευρώ περίπου και η συνεργασία των δύο funds επιτρέπει σε αυτό που έχει θέσεις short να γνωρίζει επακριβώς πώς θα κλείσει τις θέσεις του.
Τι σημαίνει; Πρώτον ότι το Landowne δεν βιάζεται να κλείσει. Το Silchester από την πλευρά του προφανώς και λαμβάνει κάποιο τόκο για την διάθεση των μετοχών από τις οποίες προς το παρόν γράφει ζημίες.
Όπως είναι γνωστόν το Silchester ελέγχει ποσοστό υψηλότερο του 10% της ΔΕΗ.
Για να αλλάξει η τάση κατά πρώτον θα πρέπει να πειστούν, ότι πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές αλλά και να δημοσιοποιηθεί κάποιο πειστικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ.
Και αυτό γιατί τα τελευταία δεδομένα άλλαξαν την τεχνική εικόνα, που θα αντέστρεφε την πτωτική τάση αν η μετοχή ξεπερνούσε τα 1,85 ευρώ, πλην όμως τα αποτελέσματα επανέφεραν την μετοχή στα χαμηλά της.
Όμως η στάση του Silchester δικαιολογεί εν μέρει και τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ για ψύχραιμη αντιμετώπιση, που υπήρξε από την πλευρά του fund στις επαφές που έκαναν στο Λονδίνο πριν από ένα μήνα.
Το Silchester δεν φαίνεται να ανησυχεί και για αυτό περιορίστηκε να ακούσει και δεν ρώτησε πολλά, προφανώς γιατί από την μια αντισταθμίζει ή επί το χρηματιστηριακότερον κάνει hedging και από την άλλη αναμένει.

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr