Η German LNG Terminal προχωρά σε νέο τερματικό σταθμό με την ελβετική AXPO κοινής ωφέλειας

Η German LNG Terminal προχωρά σε νέο τερματικό σταθμό με την ελβετική AXPO κοινής ωφέλειας

Η Axpo ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή της αντανακλά την επιθυμία να επεκταθεί  στην αγορά LNG και το κλείσιμο πολυάριθμων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

Η ελβετική Axpo και η German LNG Terminal υπέγραψαν συμφωνίες για μακροπρόθεσμες συμβάσεις ενός τερματικού  σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Brunsbuettel στη βόρεια Γερμανία.
Η κίνηση έρχεται εν μέσω προσπαθειών διαφοροποίησης των πηγών εισαγωγής φυσικού αερίου της Γερμανίας, με τρία έργα, συμπεριλαμβανομένου του  Brunsbuettel, ανταγωνιζόμενο να προμηθεύουν αέριο από εξειδικευμένα δεξαμενόπλοια και τη διανομή τους σε μια κερδοφόρα αγορά που εξυπηρετείται ως επί το πλείστον μέσω αγωγών.
"Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της λήψης της επενδυτικής απόφασης (για το Brunsbuettel)", ανέφεραν η Axpe και η Γερμανική LNG Terminal GmbH σε ανακοίνωση.
Δεν αποκάλυψαν τα οικονομικά στοιχεία και τη διάρκεια μιας πιθανής σύμβασης ή μεγέθους φορτίου.
Η Axpo δήλωσε ότι η συμμετοχή της αντανακλά την επιθυμία να επεκταθεί σε εννέα χρόνια στην αγορά LNG και το κλείσιμο πολυάριθμων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.
Η Γερμανία πρέπει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, υποστηρίζοντας έτσι την μεγαλύτερη χρήση φυσικού αερίου για ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση και βιομηχανία για ένα ενδιάμεσο χρονικό διάστημα έως ότου επιτευχθεί μεγαλύτερη εξάρτηση από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το Brunsbuettel, υποστηριζεται και από την Axpo peer RWE, βρίσκεται ση διαδικασία έκδοσης άδειας κατασκευής, παράλληλα με ένα έργο LNG στο Wilhelmshaven, που υποστηρίζεται  από την Uniper, και ένα τρίτο τερματικό που σχεδιάζει η χημική εταιρεία Dow's Stade.
Οι τερματικοί σταθμοί διαθέτουν συνήθως ανεξάρτητους φορείς, ενώ οι φορτωτές φυσικού αερίου, κυρίως από τον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, φέρνουν σε επαφή τους προμηθευτές προέλευσης, τους τοπικούς διανομείς και τους πελάτες.
Η German LNG Terminal αναμένει μια επενδυτική απόφαση για την Brunsbuettel στα τέλη του 2019.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε τον Μάρτιο ένα σχέδιο που πιθανώς θα ωθήσει επενδυτικές αποφάσεις για τερματικούς σταθμούς LNG, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις εισαγωγής και την ετοιμότητα προμηθευτών όπως το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εισέλθουν στην αγορά.

www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr