Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στη Γερμανία το πρώτο εργοστάσιο της Ευρώπης για συστήματα αποθήκευσης μπαταριών - Η συμβολή της Tesvolt

Στη Γερμανία το πρώτο εργοστάσιο της Ευρώπης για συστήματα αποθήκευσης μπαταριών - Η συμβολή της Tesvolt
Η νέα γραμμή παραγωγής, η αποθήκη και τα γραφεία θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με ηλιακή ενέργεια
Σε λειτουργία τίθεται το πρώτο εργοστάσιο της Ευρώπης για συστήματα αποθήκευσης μπαταριών στο Lutherstadt Wittenberg της Γερμανίας, σύμφωνα με το PV-Europe.
Ειδικότερα, η Tesvolt, κατασκευαστής συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για τη βιομηχανία και το εμπόριο, εργάζεται για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παραγωγής για συστήματα αποθήκευσης λιθίου με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα μεγαλύτερη από μία ώρα GWh.
Μάλιστα, η Tesvolt χρηματοδοτεί την επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο gigafactory χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση, ενώ η ΕΕ θα στηρίξει μόνο τη χρηματοδότηση περίπου 10% του κόστους της γραμμής παραγωγής.
Η νέα γραμμή παραγωγής, η αποθήκη και τα γραφεία θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με ηλιακή ενέργεια.

Η πρώτη φάση της ανακαίνισης, η οποία θα έχει 12.000 τ.μ. έκτασης, θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και από την τελική φάση η ετήσια παραγωγή θα φτάσει πάνω από ένα GWh σε έκταση 20.000 τ.μ. Μέχρι τότε, εκτιμάται ότι ο αριθμός των εργαζομένων θα έχει αυξηθεί από τους 60 που είναι σήμερα στους 100 και 120.
Ο ιδρυτής της Tesvolt υπογράμμισε ότι: «Οι Ευρωπαίοι ζητούν τον τερματισμό των βλαβερών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και των σκανδάλων ντίζελ. Θέλουν ένα μέλλον χωρίς περιβαλλοντικές καταστροφές. Θέλουμε το gigafactory να είναι η δική μας συμβολή στην επίτευξη αυτού του στόχου, καθιστώντας δυνατή την καθαρή και προσιτή ενέργεια οπουδήποτε στον κόσμο».
Το gigafactory έχει σχεδιαστεί για την απόλυτη παραγωγή ουδέτερου ισοζύγιου άνθρακα. Η Tesvolt θα χρησιμοποιήσει επίσης καινοτόμο τεχνολογία αντλιών θέρμανσης υψηλής θερμοκρασίας, βασισμένη αποκλειστικά σε ένα φυσικό ψυκτικό μέσο, έτσι ώστε ακόμη και το σύστημα θέρμανσης της εγκατάστασης να λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης