Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σ. Φάμελλος: "Οι λογικές Βέμπερ και Μητσοτάκη είναι καταστροφικές για Ευρώπη και Ελλάδα"

Σ. Φάμελλος:
Παρά τις ευθύνες της ευρωπαϊκής ηγεσίας στη διαπραγμάτευση του 2015, η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα και φυσικά η Ευρώπη παραμένει το σπίτι μας επεσήμανε ο ΑΝ. ΥΠΕΝ
"Η χώρα μας διανύει μία πάρα πολύ σταθερή περίοδο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται με ασφάλεια αυτή την σταθερότητα", δήλωσε νωρίτερα στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του Κόκκινου 105.5 FM o Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο της αρετής διασφαλίζοντας πρόσβαση στην εργασία και την επιχειρηματικότητα.
 Όπως είπε: "Ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο νέος, ο επιστήμονας και ο επαγγελματίας, όλες και όλοι, μπορούν να συμμετέχουν στα αγαθά της ευημερίας και της προκοπής, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με τις προτάσεις των κ. Μητσοτάκη και Βέμπερ οι οποίες αμφισβητούν από τις συντάξεις μέχρι τον κατώτατο μισθό, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και την επιχειρηματικότητα". Πρόσθεσε δε, ότι η μείωση του συντελεστή ανεργίας κατά 2%, σε ένα έτος, και ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα μας, που είναι υψηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό, αποδεικνύουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
"Είναι σκληρό να ανακοινώνει ο κ. Βέμπερ, ο πολιτικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, ότι δεν θα υποστηρίξει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου και πολιτικές στήριξης των ανέργων, αποκαλύπτοντας το ανάλγητο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού", συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος προσθέτοντας ότι οι εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού επιβουλεύονται το μέλλον των ευρωπαίων πολιτών, διότι πολύ απλά δεν ασκούν πολιτικές για αυτούς: "Ο νεοφιλελευθερισμός εμπιστεύεται μόνο τις τράπεζες, τους χρηματιστηριακούς δείκτες και τις πολυεθνικές, όχι τους ανθρώπους", είπε χαρακτηριστικά. Συνεπώς, η κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών επιβάλλει ένα προοδευτικό μείγμα πολιτικής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που να αποκλείει λογικές τύπου Βέμπερ. "Τέτοιες λογικές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους Έλληνες, ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Βέμπερ πάντα εποφθαλμιούσε τα συμφέροντα της Ελλάδας και στο παρελθόν ήθελε να μας βγάλει εκτός Ευρώπης", σχολίασε.
Σε αυτή την κατεύθυνση "ακούγεται εντελώς παράλογο να επιλέξουν οι Έλληνες πολίτες μία τέτοια καταστροφική προοπτική και να αμφισβητήσουν την ασφαλή πορεία της ίδιας τους της χώρας", ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ σημειώνοντας ότι η επιλογή πολιτικών στο πλαίσιο προοδευτικών συμμαχιών χαρακτηρίζει εκτός από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. "Δημιουργεί ερωτηματικά λοιπόν η στάση της κ. Γεννηματά και η άρνησή της σε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας. Προτιμά να συνομιλεί μόνο με τον κ. Μητσοτάκη ερχόμενη σε αντίθεση με την ευρωομάδα της, τους ευρωπαίους σοσιαλιστές. Δεν πτοείται ούτε από την πρόσφατη δήλωση των Ισπανών σοσιαλιστών ότι εάν είχαν ακολουθήσει τη λογική ΠΑΣΟΚ θα είχαν χάσει τις εκλογές. Φαίνεται πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι προσκολλημένη και δεσμευμένη γύρω από τον κ. Μητσοτάκη ", είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη δεν υπάρχουν πλέον πολύ ισχυρά κεντροδεξιά κόμματα, παρά μόνο τα νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά "αδέλφια" τους. "Ίσως λοιπόν αυτό να φοβήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και παρέδωσε εκ των προτέρων τα κλειδιά της ΝΔ στους ακροδεξιούς και στους νεοφιλελεύθερους. Η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ εκτός από σκληρή είναι και άδικη και δεν νομίζω ότι μπορεί εύκολα ο Έλληνας πολίτης να εμπιστευτεί την οικογένεια Μητσοτάκη. Εξάλλου, ιστορικά και παραδοσιακά οι Έλληνες έχουν δείξει ότι δεν εμπιστεύονται την οικογένεια Μητσοτάκη και τους επαγγελματίες πολιτικούς", πρόσθεσε.

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για τις αδυναμίες της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που πλήρωσε ακριβά η χώρα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σήμερα χαίρει του σεβασμού των συνομιλητών της στο εξωτερικό. "Παρά τις ευθύνες της ευρωπαϊκής ηγεσίας στη διαπραγμάτευση του 2015, η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα και φυσικά η Ευρώπη παραμένει το σπίτι μας. Σήμερα, η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ποτέ στα Βαλκάνια και την ΝΑ Ευρώπη. Και η Ευρωπαϊκή οικογένεια εξασφαλίζει και ισχυρό ρόλο για την Ελλάδα στα ΝΑ σύνορα", τόνισε.

"Ας μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού ταιριάζει απόλυτα με την ελληνική ιστορία και τους αγώνες της Ελλάδας για τη δημοκρατία. Γι' αυτό είναι αναγκαίο να ενισχύσουμε στην κάλπη την προοδευτική προοπτική της Ευρώπης, γιατί έτσι θα ενισχύσουμε την ειρήνη και τη δημοκρατία. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για το δικαίωμα στην εργασία, την κοινωνική αλληλεγγύη και ευημερία, αλλά και για το περιβάλλον και την καλή ποιότητα της ζωής των ευρωπαίων πολιτών. Ιδιαίτερα στα θέματα του κλίματος και της βιώσιμης ανάπτυξης χρειαζόμαστε ένα πρωτοπόρο και παγκόσμιο ρόλο της Ευρώπης. Για φανταστείτε να είχαμε έναν Ευρωπαίο Τραμπ…", κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης