Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γ. Σταθάκης: Στην κερδοφορία θα επιστρέψει η ΔΕΗ το 2019

Γ. Σταθάκης: Στην κερδοφορία θα επιστρέψει η ΔΕΗ το 2019

Παραπλανητική εικόνα, χαρακτήρισε ο κ. Σταθάκης τα 900 εκατ. ζημίες της ΔΕΗ για το 2018 εξηγώντας ότι οφείλονται σε αυξημένες προβλέψεις για συγκυριακούς λόγους

Ξεκινώντας με τη διαβεβαίωση που απευθύνει όλες τις τελευταίες ημέρες προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δηλαδή δεν έχει έρθει η εποχή των κεριών και ότι η χώρα, και εν προκειμένω η Βουλή, θα συνεχίσει να έχει ρεύμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προανήγγειλε ότι το 2019 η ΔΕΗ θα γυρίσει σε κέρδη
Παραπλανητική εικόνα, χαρακτήρισε ο κ. Σταθάκης τα 900 εκατ. ζημίες της ΔΕΗ για το 2018 εξηγώντας ότι οφείλονται σε αυξημένες προβλέψεις για συγκυριακούς λόγους και μιλώντας για καταστροφολογία της ΝΔ που δεν θα επιβεβαιωθεί.
Ο κ. Σταθάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση καταστροφολογεί όταν παρέδωσε τη ΔΕΗ με μόλις 90 εκατ ευρώ κέρδη το 2014 έναντι 5 δις ευρώ τζίρο και αφού είχε κάνει αυξήσεις τιμολογίων 60%  την περίοδο 2009-2013.
Από το 2015 και μετά είπε ο κ. Σταθάκης δεν έγινε καμία αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος αντιθέτως οι τιμές μειώθηκαν περίπου 12% λόγω των εκπτώσεων που παρείχε η ΔΕΗ στους καταναλωτές τόσο τους οικιακούς όσο και τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία.
Ο κ. Σταθάκης παρουσίασε αναλυτικά τις επιλογές της κυβέρνησης να καταργήσει το σχέδιο για τη Μικρή ΔΕΗ να διαχωρίσει πλήρως τον ΑΔΜΗΕ και να καταργήσει το σχέδιο για πώληση του 17% της Μεγάλης ΔΕΗ και κατέληξε τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη ΔΕΗ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης