Ηλεκτρισμός

Διστακτικοί οι Αμερικάνοι στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου - «Βραχνάς» οι σταθμοί φόρτισης

Διστακτικοί οι Αμερικάνοι στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου - «Βραχνάς» οι σταθμοί φόρτισης
Μεγάλος βραχνάς οι σταθμοί φόρτισης
Πληθαίνουν οι έρευνες αναφορικά με το μέλλον των ηλεκτρικών και εναλλακτικών τύπων αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά.
Έρευνα της ΑΑΑ που αναδημοσιεύει το CNBC, αναφέρει ότι οι Αμερικάνοι δηλώνουν ότι δεν είναι έτοιμοι να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα και δεν πιστεύουν ότι θα κάνουν το ίδιο και οι γείτονές τους.
Ειδικότερα, μέχρι 40 εκατ. Αμερικανοί θα εξετάσουν το ηλεκτρικό όχημα στην επόμενη εν λόγω αγορά τους. Ωστόσο, μόνο 4 στους 10 θεωρούν ότι η πλειοψηφία των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2029. Απεναντίας, πιστεύουν ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα θα είναι αυτόνομα την προσεχή δεκαετία.
«Σήμερα, περισσότερα από 200.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να βρεθούν σε δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς σχεδόν κάθε κατασκευαστής τους πωλεί", δήλωσε ο Greg Brannon, διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας της ΑΑΑ.
Τα οχήματα όλων των τύπων που βασίζονται σε μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένων των συμβατικών υβριδικών, των υβριδίων plug-in και των BEV, αντιπροσώπευαν μόλις το 5% της αμερικανικής αγοράς νέων αυτοκινήτων πέρυσι. Ωστόσο, τα μοντέλα που βασίζονται σε πρίζες, ιδίως τα BEV, είδαν τις πωλήσεις να είναι περίπου διπλάσιες, σύμφωνα με τα στοιχεία της βιομηχανίας. Και οι αριθμοί αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται ραγδαία καθώς έρχονται στο εμπόριο περισσότερα σπορ μεγάλης απόστασης, όπως το crossover της Audi e-tron, το SUV Tesla Model Y και το σπορ αυτοκίνητο Porsche Taycan. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, οι αναλυτές της βιομηχανίας όπως η LMC Automotive προβλέπουν πάνω από 100 επιλογές για τους πιθανούς αγοραστές.
Τέλος, μεγάλη ανησυχία προκαλεί κα συνεχίζει να αποτελεί μεγάλος βραχνάς οι σταθμοί φόρτισης.
Μάλιστα, 6 στους 10 αποδίδουν σε αυτόν το ζήτημα, τους λόγους για τους οποίου είναι επιφυλακτικοί στην αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Επίσης, το 50% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι κατάλληλα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η δημόσια φόρτιση είναι ακόμη περιορισμένη, ειδικά στη μέση της χώρας, αλλά εταιρείες όπως η ChargePoint, η EVgo και η Electrify America σκοπεύουν να επενδύσουν δισεκατομμύρια κατά την επόμενη δεκαετία για να καλύψουν αυτό το κενό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης