Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

H Εθνική με εκπλήξεις στο investment day: Κέρδη 500 εκατ το 2022, NPEs στο 5% και σχέδια για έκδοση ομολογιακού tier 2

tags :
H Εθνική με εκπλήξεις στο investment day: Κέρδη 500 εκατ το 2022, NPEs στο 5% και σχέδια για έκδοση ομολογιακού tier 2
Υπάρχουν σκέψεις πριν τα stress tests του Ιουλίου 2020 να προχωρήσει η Εθνική τράπεζα σε έκδοση ομολογιακού tier 2 με επιτόκιο άκρως ανταγωνιστικό
Σημαντικές εκπλήξεις φαίνεται ότι επιφυλάσσει η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας στο investment day στις 16 Μαΐου 2019 στο Λονδίνο που θα παρουσιάσει το νέο τριετές business plan που θα αφορά τον μετασχηματισμό και την στοχοθεσία έως το 2022.
Οι εκπλήξεις θα αφορούν την πορεία των κερδών αλλά και το πώς θα μεταμορφωθεί η Εθνική τράπεζα στο πλαίσιο του μετασχηματισμού.
Πριν τις 16 Μαΐου 2019 θα έχει προηγηθεί η αναβάθμιση της μετοχής της Εθνικής στους δείκτες της Morgan Stanley Capital International αργά το βράδυ στις 13 Μαΐου 2019.
Η Εθνική και η Eurobank θα αναβαθμιστούν και αναμένονται εισροές 128 με 140 εκατ μετοχές κατά βάση στην Eurobank έως τα τέλη Μαίου 2019.
Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο περιλαμβάνει σημαντικές παραμέτρους οι οποίες δύνανται να δώσουν ισχυρή ώθηση στην μετοχή και στην κεφαλαιοποίηση της Εθνικής τράπεζας.
Το επιχειρηματικό πλάνο θα περιλαμβάνει
-Συγκεκριμένους στόχους για κέρδη που θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ.
-Στόχους για τα κεφάλαια και με βασική σταθερά ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να βρίσκεται διακριτά πάνω από το SREP τον ελάχιστο συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 13,75%.
Υπάρχουν σκέψεις πριν τα stress tests του Ιουλίου 2020 να προχωρήσει η Εθνική τράπεζα σε έκδοση ομολογιακού tier 2 με επιτόκιο άκρως ανταγωνιστικό.
-Θα περιλαμβάνει το σχέδιο – αναλυτικά της μείωσης των NPEs που ανέρχονται σε 15,4 δισεκ. ευρώ.
Για το 2019 θα υποχωρήσουν κάτω από 11 δισεκ. ευρώ.
Στόχος είναι στο τέλος του 2022 να βρίσκεται το NPEs ratio κάτω του 5%.
-Θα περιέχει στόχο σχέσης εξόδων προς έσοδα το 50% που θα επιτευχθεί μέσω αύξησης των εσόδων και μεγάλης μείωσης των εξόδων – προγραμματίζεται μεγάλη εθελούσια έξοδος πάνω από 2000 άτομα –
-Το νέο επιχειρηματικό πλάνο θα αναλύει πως η Εθνική θα καταστεί ο μεγαλύτερος δανειστής στα επιχειρηματικά δάνεια στην Ελλάδα.
-Θα ανακοινώσει το τελικό κόστος του ΛΕΠΕΤΕ το οποίο σε ετήσια βάση θα είναι 30 εκατ ευρώ για ορισμένα χρόνια.
-Θα ανακοινώσει τις εναλλακτικές για την Εθνική Ασφαλιστική και τον προγραμματισμό για την Πανγαία αν και είναι γνωστές οι επιλογές.
-Η Εθνική στην επόμενη 2ετία σχεδόν θα έχει μηδενίσει τις νέες προβλέψεις από 299 εκατ το 2018 θα μπορούσαν το 2021 να είναι σχεδόν μηδενικές.
Η Εθνική τράπεζα με 5,6 δισεκ. κεφάλαια και 4,962 δισεκ. tangible book, ισχυρή ρευστότητα και λόγω καταθέσεων αλλά και με το υψηλότερο coverage ratio στο 59,1% (δείκτη κάλυψης μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων με προβλέψεις) θέλει να παρουσιάσει ένα πειστικό επιχειρηματικό πλαίσιο 3ετούς διάρκειας ώστε να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης